Start /  Bloggar /  DIK Bloggen /  Avtalsrörelse igen - eller fortfarande
08 2016
SEP
Ett par blåa skor på en matta av röda och gula höstlöv

Hösten är här och DIK står redo för nya avtalsförhandlingar
Foto: Shutterstock

DIK är en liten men viktig spelare i ett stort lag med starka medparter. Men i våras var det många som drog åt olika håll. Det är olyckligt trots att frågan om flexpension i sig var viktig. DIK:s förhandlingschef Magnus Berg bloggar om nuläget.

Hösten är här och inom fackföreningsvärlden blickar vi inte bara tillbaka på vårens avtalsrörelse, vi börjar också att mentalt ladda för nästa. Med ettåriga avtal är det i princip ett ständigt beredskapsläge, särskilt efter en så turbulent avtalsrörelse som den i år. 

Sacoförbunden drog åt olika håll

DIK är en liten men viktig spelare i ett stort lag och för våra medlemmar är det viktigt att vi förhandlar med starka och pålitliga medparter. Det som hände i våras var att Saco-förbunden inom privat sektor för första gången på mycket länge drog åt helt olika håll. Sveriges Ingenjörer drev frågan om införande av flexpension (förenklat ökade kollektiva avsättningar till tjänstepensionerna för att möjliggöra ett pensionsuttag på deltid eller en höjd pension) i tjänstesektorn så långt att de varslade om strejk, tillsammans med Unionen. Motparten på arbetsgivarsidan, Almega, invände att det rådde fredsplikt och Arbetsdomstolen gav, åtminstone preliminärt, Almega rätt - facken kunde inte strejka. 

Tjänstepensionsfrågan oerhört viktig

DIK:s förbundsstyrelse fattade tidigt beslutet att inte ta ut sina medlemmar i strejk, ett ställningstagande  som andra Saco-förbund som Jusek och Civilekonomerna också gjorde. Ett klokt beslut, visade det sig. Styrelsen ansåg att även om tjänstepensionsfrågor är oerhört viktiga, så är inte konflikt rätt sätt att driva dem. 

Flexpension fortsatt knäckfråga

När vi nu i höst kommer att förbereda för en ny avtalsrörelse våren 2017 så kommer flexpensionen på nytt att vara en knäckfråga. Frågan handlar inte om flexpension eller ej, utan om vilka metoder som ska användas för att uppnå den. DIK förordar en långsiktig förhandlingslösning.

Inom Saco har vi ett viktigt relationsbyggande att göra för att undvika den splittring som uppstod i våras. Det är vårt ansvar för att se till alla DIK:s medlemmars bästa, på kort och lång sikt. 

Bild på Magnus Berg som är förhandlingschef på DIK

 DIK:s förhandlingschef Magnus Berg

Kommentarer:

  1. Inga kommentarer sparade.

    Bli först med att kommentera artikeln ovan!

 

Lägg till ny kommentar:

Prenumerera på kommentarer
DIK:s kommentarspolicy