Start /  Bloggar /  DIK Bloggen /  LinkedIn – ett oerhört kraftfullt verktyg för studenter!
01 0001
JAN

DIK:s studenthandläggare berättar om varför LinkedIn är så viktigt.

Den allmänna retoriken kring det yrkesverksamma livet och vägen dit kretsar alltid kring ordet kontakter. Begreppet kontakt kan framstå som flyktigt, vagt och svår att konkretisera. Är det alla som du känner? Med viss överdrift skulle jag vilja påstå att begreppet kontakt numera har materialiserat sig i en konkret form – LinkedIn.

Har du inte en LinkedIn-profil ännu är det hög tid att du skaffar dig en, oavsett om du studerar media- och kommunikationsvetenskap, biblioteks- och informationsvetenskap eller konstvetenskap. LinkedIn är lika viktigt för dig som har mycket yrkeserfarenhet sedan tidigare eller för dig som är i början av din karriär.

LinkedIn är din yrkesmässiga och professionella identitet för hela omvärlden. Det är genom LinkedIn som andra professionella yrkesutövare, chefer, företag, och tjänstemän kommer att hitta dig, ditt cv och alla dina meriter. LinkedIn samlar inte bara hela Sveriges, men hela världens yrkesverksamma. En stor och ökande del av studenter runtom i världen använder LinkedIn som den huvudsakliga metoden för att söka jobb. När du söker jobb så är det högst sannolikt att den som intervjuar dig kommer att kolla på din LinkedIn-profil.

LinkedIn är inte bara ditt cv på nätet. LinkedIn är som roligast och mest spännande när du ser det som ett verktyg i sitt jobbsökande. Ha en synlig profilbild, en unik yrkestitel och en bra sammanfattning där du visar upp dina kärnkompetenser. Sen är det bara att sätta igång!