Start /  Nyheter /  Din roll och ditt uppdrag
27 2016
SEP
Handboken är tänkt som ett stöd för förtroendevalda inom privat sektor.

Handboken är tänkt som ett stöd för förtroendevalda inom privat sektor.

Sacoförbunden inom privat sektor har uppdaterat sin handbok för dig som är förtroendevald.

Ur förordet:

Välkommen till ett spännande och utvecklande förtroendeuppdrag. Som förtroendevald är du navet i den fackliga verk­samheten och är oerhört viktig för medlemmarna på arbetsplatsen.

Din roll är att arbeta för medlemmarnas bästa och hjälpa och stötta dem. Du har i uppdrag att ha kontakten med arbetsgivaren och återkoppla medlemmarnas åsikter och behov. Vi är övertygade om att samverkan, dialog och ett lösningsfokuserat förhållningssätt är framgångsrikt. Det skapar bra möjligheter för våra medlemmar att trivas och kunna påverka på arbets­platsen och ha ett utvecklande arbetsliv.

Oavsett om du är nyvald eller erfaren förtroendevald är vår förhoppning att du ska hitta stöd i denna handbok. Här får du en beskrivning av Saco­förbundens värderingar, en överblick av ditt uppdrag och en vägledning i hur du kan agera. Handboken vänder sig till dig som är ledamot i en akademiker­förening eller kontaktperson.

Om du inte hittar det du söker i boken kan du alltid få stöd och hjälp av förbundens kanslier. Tveka inte att höra av dig.

Tack för dina framtida insatser!

Ladda hem handboken som pdf här nedanför.

Kommentarer:

  1. Inga kommentarer sparade.

    Bli först med att kommentera artikeln ovan!

 

Lägg till ny kommentar:

Prenumerera på kommentarer
DIK:s kommentarspolicy