Start /  Nyheter /  Elaine Eksvärd: Så hanterar du martyren!
04 2016
OKT
20 % rabatt på workshops med Elaine Eksvärd.

Lär dig hantera martyren på arbetsplatsen.
Foto: SnackaSnyggt

Har du en kollega som är expert på att placera en tung sten av skuld i ditt bröst? Som får varje diskussion att sluta med att du är boven och hen är offret? Då har du att göra med en martyr. En person som får igenom sin vilja genom att spela på andra människors skuldkänslor.

Elaine Eksvärd är retorikexpert, författare, föreläsare och vd och grundare av retorikbyrån Snacka Snyggt. Snacka snyggt håller utbildningar inom modern retorik och kommunikation genom workshops, föreläsningar, öppna kurser, skräddarsydda utbildningar och individuell träning.

Minsta kritik möts med sorgsna blickar och tunga suckar som får åsnan Ior att framstå som en muntergök. Var lugn, det finns två effektiva sätt att hantera martyren:

För det första kan du lära dig att skruva ner på dramatiken martyren skapar och ta tillbaka fokus till sakfrågan. Om du påtalat att din kollega skrivit några småfel i protokollet från ert senaste möte och hen svarar: ”Jamen om jag är så himla dålig på att skriva kanske vi ska låta någon annan göra det nästa gång”, så kan du till exempel svara: ”Jag pratar inte alls om din skrivförmåga utan enbart om några småfel i texten du skrev som jag tänkte att du och jag kan rätta till tillsammans.”

För det andra kan det vara effektivt att spegla situationen. Det gör du genom att ta ett helikopterperspektiv och beskriva situationen så som du uppfattade den: “Jag upplever det som att du tar min kritik väldigt personligt fast min avsikt är att peka på ett specifikt problem som vi måste lösa.” Hur kommer det sig tror du?

Som DIK-medlem får du 20 procent rabatt på följande workshops, använd koden DIK20:

Lilla gumman

Vill du lära dig mer om hur du hanterar besvärliga personer och situationer så håller Elaine Eksvärd workshopen Lilla gumman den 5/12. Som DIK-medlem får du 20 procent på workshopen med koden DIK20. Mer info och anmälan hittar du här >>

Powerpresentationer

Har du full koll på härskartekniker erbjuder vi dig rabatt till Elaines workshops Powerpresentation och Retorik för ledare. Ange koden DIK20 vid anmälan. Powerpresentation är för dig som vill bli bättre på att hålla presentationer UTAN PowerPoint. Gå från PowerPoint till Powerpresentation! Mer info och anmälan hittar du här>> 

Retorik för ledare

Retorik för ledare. Enligt kriterierna för de som har vunnit årets chef så har den stora hållpunkten varit kommunikation i sju olika situationer. Nu kan du säkra förmågan att kommunicera som vinnarna av årets chefer. Mer info och anmälan hittar du här>>

Kommentarer:

  1. Inga kommentarer sparade.

    Bli först med att kommentera artikeln ovan!

 

Lägg till ny kommentar:

Prenumerera på kommentarer
DIK:s kommentarspolicy