Start /  Nyheter /  Lönestatistik - tusen kronor mer till dig som vet
24 2017
JAN

Trenden håller i sig - den som vet får bättre löneutveckling.

Lönestatistiken för 2016 är klar. Trenden håller i sig – den som vet vad chefen har för förväntningar har bättre löneutveckling än andra. Det handlar i snitt om en tusenlapp varje månad.

Tre tips för bättre löneutveckling

1 Fråga din chef vad du ska göra för att få bättre löneutveckling.
2 Byt jobb ibland. 
3 Ha koll på lönestatistiken så att du kan begära rätt lön. 

Ett konkret sätt att få fart på löneökningen är att ha koll på vad chefen förväntar sig av dig. I DIK:s årliga löneenkät får medlemmarna svara på om de frågar sin chef vad de ska göra för att få en bättre löneutveckling.

– Vi ställer den frågan varje år eftersom det lönar sig att ha förväntningarna från sin chef klart för sig. För dem som har koll på det tjänar runt 1 000 kronor mer varje månad än de som inte har det, säger Hans Kyrö, ombudsman på DIK och ansvarig för löneenkäten.

Alla ska ställa frågan
DIK frågar endast medlemmarna om de ställer frågan vad ska göra för att få en bättre löneutveckling. Alltså ingen följdfråga huruvida de får något bra svar eller inte. Ändå är det varje år en markant skillnad i lönepåslag för gruppen som har ställt frågan till sin chef. I årets enkät uppgav nära tusen personer att de inte kunde svara ja på frågan. Den siffran vill Hans Kyrö få ner till noll.

– Mitt mål är att alla medlemmar ska ställa frågan. Det är uppenbart är det viktigt att veta vilka arbetsuppgifter din chef prioriterar om du vill få fart på din löneutveckling. Våga ställa frågan även om du tycker att du inte får något bra svar. Till slut tvingar du chefen att bli bättre på att formulera ett genomtänkt svar, tipsar Hans Kyrö.

Byta jobb lönar sig
Från årets enkät kan Hans Kyrö dra ytterligare några tydliga slutsatser: De som har bytt jobb under året har i snitt ökat sin lön med 3,7 procent. De som är kvar hos samma arbetsgivare som förra året har ökat sina löner med 2,8 procent.

– Det visar att det lönar sig att byta jobb ibland om man vill få högre lön, konstaterar han.

Hans Kyrö är tydlig med att göra skillnad på frågan ”högre lön” och ”bättre löneutveckling”.

– Svaret på frågan vad jag ska göra för att få högre lön är ofta ”det är bara fortsätta som vanligt”. Du får dina extra hundralappar som du brukar. Men det du ska få svar på är vad du ska göra för att få en bättre löneutveckling än den förväntade årliga ökningen, betonar han.

DIK:s medlemmar har i genomsnitt fått en löneökning på 3,6 procent. Det kan jämföras med året innan då den siffran stannade på 2,3 procent.

– Med tanke på att inflationen var cirka 1,7 procent förra året så blir det en reallöneökning för de allra flesta. Det är bra, säger Hans Kyrö.

Jämför din lön
Vill du kolla hur just din lön ligger till i jämförelse med andras gör du det bäst på Saco lönesök. Där finns den statistik som DIK och andra Sacoförbund har samlat in men också arbetsgivares uppgifter. Totalt finns löneuppgifter från mer än 300 000 akademiker. Här kan du som är medlem i DIK göra lönejämförelser för att se hur ingångslönerna eller löneutvecklingen ser ut, både för din egen utbildning, ditt yrke och/eller för andra yrkesgrupper. Du kan också bryta ner statistiken på olika åldersgrupper, examensår, befattningar, regioner och arbetsmarknadssektorer. Inloggning hittar du på minasidor.dik.se.

DIK:s egen statistik hittar du på www.dik.se/lonestatistik.

Statistiken för dig som är egenföretagare presenteras senare under våren. 

Fotnot: DIK:s löneenkät besvarades av 7 998 personer.

Löneökning 2016
Arkiv 4,4 %
Bibliotek 3,0 %
Kommunikation 3,8 %
Kulturadministration 5,2 %
Kulturmiljövård 2,8 %
Marknadsföring 4,5 %
Museum 3,6 %

Kommentarer:

  1. Inga kommentarer sparade.

    Bli först med att kommentera artikeln ovan!

 

Lägg till ny kommentar:

Prenumerera på kommentarer
DIK:s kommentarspolicy