Start /  Nyheter /  Pressmeddelande - mistakes you there
21 2017
FEB

I nya initiativet (mis)takes you there vill facket DIK utmana Björn Borg att rekrytera sin nya PR Manager baserat på den sökandes misstag. På så vis ska kommunikationsbranschens rekryteringsprocesser utmanas och ifrågasättas.

Misstag blir till erfarenheter som tar dig framåt i karriären. Ändå är rekryteringsprocesserna idag mer fokuserade på bedrifter än hur vi når dem. Och sällan reflekterar de det arbete vi faktiskt ska utföra. Genom att slå hål på idén om hur vi idag kan söka jobb vill facket DIK bryta normen och öka transparensen, både hos arbetsgivare och för arbetstagare.

- Kommunikationsbranschens arbetsgivare efterfrågar kreativa och flexibla medarbetare, vilket också borde reflekteras i deras rekryteringsprocesser. Vi är också övertygade om att en tillåtande kultur på en arbetsplats är en viktig ingrediens för att få såväl individen som organisationen att växa. Det är viktigt att individer tillåts att misslyckas ibland och omvandla det till erfarenheter, säger Anna Fairbrass, marknads- och kommunikationschef för DIK.

Nu vänder DIK uppochner på rekryteringsprocessen tillsammans med sportvarumärket Björn Borg, där du från och med idag kan söka jobbet som PR Manager med dina tidigare misstag.

- Björn Borg har alltid strävat efter att vara game changers. Det ligger i vår natur att utmana normer, att alltid vara bättre och mer överraskande än våra konkurrenter. Därför söker vi nu en PR Manager med samma orädda mentalitet. Vi tror att en sån här form av rekrytering kan ge oss en ärligare bild av de sökande när de inte uppmanas visa upp en fläckfri version av sig själva. Vi hoppas att fler företag också vågar tänka nytt, säger Lena Nordin, Björn Borgs HR-chef.

Från och med den 21:a februari till den 2:a mars kan du söka jobbet som PR Manager hos sportvarumärket Björn Borg. Gå in på mistakes.se och ansök genom att berätta om hur dina misstag blivit till erfarenheter.

För mer information
Anna Stålberg
Presskontakt (mis)takes you there
Telefon: 0737549381

DIK är facket för alla som arbetar eller studerar inom kultur och kommunikation och har fler än 20 000 medlemmar runt om i landet. DIK ingår i Saco, Sveriges akademikers centralorganisation. DIK är partipolitiskt obundet.

Kommentarer:

  1. Inga kommentarer sparade.

    Bli först med att kommentera artikeln ovan!

 

Lägg till ny kommentar:

Prenumerera på kommentarer
DIK:s kommentarspolicy