Start /  Nyheter /  Så mycket bättre – för alla
17 2016
MAJ
Kollektivavtal är alltid ett bättre alternativ.

- Det är ju aldrig roligt att komma med dåliga nyheter och leverera kunskapen om allt vad de går miste om utan kollektivavtal.
Foto: Ingela Wettergrund

Kjell Silver är ombudsman och föreningsutvecklare på DIK. Hans arbetsplatsbesök tar honom normalt till alla tänkbara hörn av landet, från norr till söder, och avstånd är inget som hindrar honom. Men idag sker det hela för ovanlighetens skull på gångavstånd från förbundskansliet på Söder i Stockholm.

Många arbetsgivare hävdar att de erbjuder minst lika bra villkor som ett kollektivavtal, men Kjell köper inte det argumentet.

På vägen hämtar han upp ett par välfyllda kassar med lunchsmörgås och dryck. Eftersom det inte finns kollektivavtal på arbetsplatsen han ska till måste mötet enligt regelboken ske utanför arbetstid, till exempel under lunchen.

För det mesta är det Kjell Silver själv eller kollegan Hans Kyrö, som letar upp arbetsplatser där det finns många medlemmar men ingen lokal akademikerförening. Sedan bjuder de in sig själva på ett möte för att informera och inspirera till lokalt engagemang.

Arbetsgivare som vill

Andra gånger är det, vilket kan låta bakvänt, arbetsgivare som hör av sig och vill få till en lokal akademikerförening på arbetsplatsen, eftersom de saknar en motpart att förhandla löner och samverkansfrågor med.

- Det är lite ovanligt att det är medlemmarna som hör av sig och vill bilda förening, så det här mötet känns extra roligt säger Kjell.

Att inspirera andra är den stora drivkraften; så oavsett vem som kallar så kommer han gärna, för att prata lokal närvaro och samverkan.

Dagens besök blir dock lite annorlunda.

- Det visade sig att förutom att de inte har någon förening så har de inte ens ett kollektivavtal, så jag får börja från början säger han med ett stänk av bekymmer i rösten.

Nyfiket och avvaktande

Det är en oväntat stor skara, fler än de som föranmält sig, som droppar in i den mörklagda mötessalen strax efter tolv denna soliga majtorsdag. De flesta är medlemmar redan, andra kommer av allmän nyfikenhet.

- Det är klart ni kan bilda en förening redan nu, säger Kjell, men utan kollektivavtal kan ni lika gärna starta en bokcirkel för ni får ändå ingen reell makt eller möjlighet att påverka. Tvärtom kan ni råka illa ut då ni inte skyddas av förtroendemannalagen.

Att arbetsgivare undviker att skaffa kollektivavtal beror ofta på okunskap menar Kjell. När de väl inser vad det innebär och vilka fördelar det ger, för båda parter – då brukar det inte vara något problem.

Det märks att Kjell trivs i rampljuset. Han bjuder gärna på sig själv och sin egen resa från ”antifacklig av gammal hävd” till inspiratör och ombudsman på DIK.

- Jag gick omkring och var ”lokalfacklig” på min arbetsplats utan att jag förstod det och utan att ens vara med i facket. Jag tyckte och tänkte och talade om för mina chefer hur jag tyckte att de borde sköta företaget. För det blev jag ”straffad” med lägre lönepåslag eftersom chefen tyckte jag hade fel attityd.

Det var först när Kjell gick med i facket och blev invald i den lokala styrelsen som hans synpunkter och åsikter tog emot och landade väl hos företagsledningen. Skillnaden menar han stavas förtroendemannalagen. Till det fick han en rejäl lönehöjning också – eftersom det var så svårt att få kompetenta lokalfackliga företrädare. Den resan fick Kjell att köpa hela det fackliga tänket – från Saltsjöbadsandan till förtroendemannalagen.

Inget slår ett kollektivavtal

Många arbetsgivare hävdar att de erbjuder minst lika bra villkor som ett kollektivavtal, men Kjell Silver köper inte det argumentet.

- Det kan låta bra, men synar vi de avtalen i sömmarna är min erfarenhet att kollektivavtalet ändå alltid är ett bättre alternativ.

Efteråt, när lunchen är över och salen är tom igen, känner han sig lite dämpad.

- Det är ju aldrig roligt att komma med dåliga nyheter och leverera kunskapen om allt vad de går miste om utan kollektivavtal.

Men någon måste göra det, tycks han tänka. Och med kunskapen på plats hos medlemmarna blir det lättare att ta nästa steg. Nu gäller det att arbeta tillsammans med både medlemmarna och arbetsgivaren, mot målet att få till ett avtal. Självklart kommer Kjell gärna tillbaka igen när tiden är mogen, för att hjälpa dem att starta sin förening. Den där föreningen som kommer blir mer än en filmklubb eller bokcirkel. Den som kommer göra skillnad.