Start /  SERVICE & FÖRMÅNER /  Ekonomisk trygghet /  A-kassa /  Arbetsintyg

När du slutar en anställning ska du begära att få ett arbetsintyg. Det gäller oavsett hur kort anställningen varit, även för sommarjobb, helgjobb och extraknäck. Du kan också be om ett personligt omdöme (arbetsbetyg), men detta är ingenting du kan kräva. Både omdömet och intyget är viktiga att ha när du ska skriva din CV och söka jobb i framtiden.

Som anställd har du, enligt lagen om arbetslöshetsförsäkring, rätt att få arbetsgivarintyg från din arbetsgivare när du slutar en anställning. Intyget kan behövas för att du ska få rätt till ersättning från a-kassan om du blir arbetslös. Men det är också viktigt för att dokumentera din CV.

Skillnad på arbetsintyg och arbetsbetyg

Ett arbetsintyg ska innehålla uppgifter om hur länge du arbetat och vilka arbetsuppgifter du haft.

Det kan också vara bra att komplettera anställningsintyget med en förklaring varför du slutat. Kontaktuppgifter till den person som skriver under intyget är också att rekommendera, det ger möjlighet för eventuella nya arbetsgivare att ringa och ta referenser.

Om du så önskar kan du be din arbetsgivare komplettera med ett omdöme (ett arbetsbetyg). Det kan vara ett extra plus ifall du har anledning att tro att du ska få positiva vitsord.

Blanketter och mallar för arbetsintyg

Akademikernas a-kassa, AEA, tillhandahåller en ifyllbar blankett som din arbetsgivare med fördel kan använda för arbetsintyget. Tänk på att denna blankett uteslutande har till funktion att utgöra underlag för bedömning av ansökan om a-kasseersättning. Den är inte så trevlig att ha som dokumentation för din CV.

Ett mer personligt arbetsintyg, som lämpar sig bättre för cv-dokumentationen, skulle kunna se ut så här (wordfil för nedladdning)»

Gå med i DIK!

En medlemsförmån

Läs mer om DIK:s karriärservice»