Start /  YRKE & KARRIÄR /  KARRIÄRSERVICE /  Karriärguiden /  Jobbansökan /  Personligt brev

Syftet med ett personligt brev är att du ska bli kallad till intervju. Du ska väcka intresse och nyfikenhet på vem du är och vad du kan bidra med.

Ett personligt brev ska vara högst en A4-sida, en begränsad yta för att presentera dig och din kompetens. De första raderna är viktigast och ska locka arbetsgivaren att läsa vidare. 

Skräddarsy din ansökan
Du ska anpassa det personliga brevet efter annonsen. Det betyder att du ska använda nyckelord som är återkommande och att du använder liknande språk. Ett personligt brev är personligt, även om det är anpassat är det du som är huvudpersonen i texten. Du ska vara ärlig och kunna utveckla innehållet vid intervjun. Ett personligt brev ska innehålla vad du lärt dig, medan ditt cv beskriver vad du gjort. Undvik att upprepa detaljer som framgår av ditt cv.

Visa att du är entusiastisk och engagerad i verksamheten och arbetsuppgifterna. Är det inte världen mest spännande jobb men en spännande verksamhet? Berätta då hur du vill utvecklas inom verksamheten. Gör ordentlig research innan du skriver brevet.

Förslag på hur du kan disponera texten i olika stycken:

  1. Inled med att beskriva din profession, ditt yrke eller den kompetens du vill få användning för eller vill utveckla och vad du tilltalas av hos arbetsgivaren. 
  2. Din främsta merit för jobbet, praktisk och/eller teoretisk erfarenhet.
  3. Ytterligare erfarenhet som är relevant för den aktuella tjänsten. 
  4. Avsluta med att knyta ihop din ansökan och uppmana till handling.

Meddela aldrig löneanspråk
Ange aldrig löneanspråk i en ansökan, även om det står att du ska det i annonsen. Det är alldeles för tidigt för dig att avgöra vilken prislapp det är som gäller för att du ska göra jobbet. Du måste ha mer fakta än det som står i en annons för att det ska vara möjligt att avgöra lönen. Skriv till exempel ”lön diskuteras gärna vid en intervju” eller ”löneanspråk ges vid senare tillfälle”.

Är du osäker kontakta DIK:s medlemsjour för råd.

Tips: Vem är det som ska läsa brevet? Är det en någon från en HR-avdelning, din potentiella chef eller kanske ett rekryteringsföretag. Vet du vem mottagaren är så underlättar det skrivandet.

Checklista Personligt brev

  • Datera brevet med rätt datum.
  • Kontaktuppgifter på alla sidor.
  • Arbetsgivarens referensnummer.
  • Läs igenom brevet flera gånger.
  • Låt någon annan läsa brevet. Kanske DIK:s karriärteam?