Start /  YRKE & KARRIÄR /  Platsannonser /  Åmåls kommun (1)

Åmål vid Vänern är en av Västra Götalandsregionens äldsta städer och är en innerkuststad med cirka 12 500 åretruntboende och ökar i invånarantal. Staden präglas av ett variationsrikt och gynnsamt företagsklimat och har en väl utbyggd barnomsorg och skola med fokus på utveckling. Åmål beskrivs idag av många som en aktiv kulturstad med en rik tillgång på många aktiva idrottsföreningar bland annat inom golf, tennis, segling, hästsport och skidsport. Läs mer om Åmål på www.amal.se.

SISTA ANSÖKNINGSDATUM:
2017-04-02
PUBLICERINGSDATUM:
2017-03-15
ORT:
Åmål

Kommunstyrelseförvaltningen söker
Socialbibliotekarie

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning 100 %, med tillträde 2017-05-01 eller enligt överenskommelse. Anställningen kan komma att inledas med provanställning.

Placering

Socialbibliotekarien är för närvarande placerad på Kulturenheten inom Kommunstyrelseförvaltningen. Närmaste chef är kulturchefen.

Arbetsuppgifter

Biblioteket är beläget i Åmåls Kulturhus som även inrymmer konsthall, kommun- och föreningsarkiv, kulturkansli samt ett Europa direkt-kontor. Biblioteket är en kulturell mötesplats och är öppen för alla och verksamheten vilar på tre ben: lärande, lust och upplevelser. Personalen arbetar för att ge besökare en bred biblioteksservice med böcker och andra medier, e-tjänster, information samt generösa öppettider.

På Kulturhuset jobbar ca 15 personer varav nio på biblioteket. Biblioteket har barn- och ungdomsavdelning, vuxenavdelning med fack- och skönlitteratur, en stor avdelning med Dalslandslitteratur, talboksavdelning, lättläst och ett tidningsrum. Vi samarbetar med både kommun- och föreningsarkiv, konsthallen, kommunens kultursamordnare och Europa-direktkontoret för så god service som möjligt. Kulturchefen har sitt kontor på kulturhuset.

Som socialbibliotekarie ansvarar du för bibliotekets bestånd av talböcker, lättlästa böcker/medier för vuxna, kontakt med läsombud samt Boken kommer-verksamhet.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. B-körkort. Meriterande Erfarenhet av liknande arbete inom offentlig verksamhet och språkkunskaper utöver svenska och engelska, är meriterande men inget krav.

Personliga egenskaper

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och framför allt att Du har en god samarbetsförmåga, är initiativtagande och utåtriktad.

Information lämnas av Stefan Jacobson, kulturchef 0532-171 00 Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av personligt brev och CV som ska vara inkommen senast söndagen den 2 april 2017.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Åmåls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Detta sker antingen via länken "Jobba hos oss" på Åmåls kommuns hemsida, www.amal.se, eller genom "Ansök via extern webbplats" på Platsbanken. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanbeder oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag: 2017-04-02
Ange referens: KS 2017/159

    Körkort

    B

    Arbetslivserfarenhet

    Bibliotekarie: erfarenhet efterfrågas

Om lön

Månadslön

Om anställningsvillkor

Heltid Tillsvidare

Kontaktinformation

Kontaktpersoner

Telefonnummer: 0532-171 00, Kulturchef Stefan Jacobson