Start /  YRKE & KARRIÄR /  Platsannonser /  Gislaveds kommun

Välkommen till oss i Gislaveds kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Vårt uppdrag handlar om att bygga vårt samhälle och vi välkomnar dig att forma det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare - goda utvecklingsmöjligheter - förutsättningar för att du ska må bra.

SISTA ANSÖKNINGSDATUM:
2017-03-26
PUBLICERINGSDATUM:
2017-03-08
ORT:
Gislaved

Beskrivning                        

Kulturförvaltningen söker konstintendent till Gislaveds konsthall. Konsthallen visar utställningar med lokal, regional, nationell och internationell konst (främst samtida konst), genomför konstprojekt i alternativa utställningsmiljöer, bedriver konstpedagogisk verksamhet i samarbete med skolan, äldreomsorgen och andra aktörer, håller öppen målarverkstad och bjuder in till föreläsningar.

Arbetet som konstintendent innebär att främja och stärka konstens ställning i Gislaveds kommun genom att öka kunskapen om och bredda intresset för konst i alla grupper. Det gör du bland annat genom att ge möjligheter till upplevelser av ett professionellt konstutbud, skapa kontakter och nätverk för konsten och driva projekt.

En viktig uppgift är att utveckla det konstpedagogiska arbetet tillsammans med vår konstsekreterare i samverkan med skolan, föreningar, konstnärer och institutioner. Vi arbetar aktivt mot prioriterade målgrupper, exempelvis barn och ungdom, äldre och nyanlända.

Arbetsuppgifter

Driva och utveckla konst- och utställningsverksamheten. Ansvara för hela processen och genomförandet av konstutställningar och övriga arrangemang. Svarar för öppethållande och tillsyn av verksamheten i konsthallen. Konstpedagogiskverksamhet för prioriterade målgrupper. Marknadsföring via traditionella och sociala medier. Uppföljning, utvärdering och dokumentation av verksamheten. Kontakter och samarbete med konstnärer, organisationer, myndigheter och allmänhet. 

Kvalifikationer

Vi söker universitets- eller högskoleutbildad konstvetare med god pedagogisk kompetens eller annan utbildning/erfarenhet arbetsgivaren bedömer likvärdig för uppdraget. Du har god kännedom om samtidskonst och har erfarenhet av arbete med utställningsproduktion och konstpedagogiskt arbete i samverkan med konstnärer, institutioner, skolan och andra aktörer på konstområdet. Självklart hanterar du med säkerhet digitala verktyg och sociala medier. Du är van att ha ett ekonomiskt ansvar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetet är utåtriktat och medför många kontakter både internt och externt, varför vi ser förmågan att samarbeta och kommunicera som mycket viktiga egenskaper.