Start /  YRKE & KARRIÄR /  Platsannonser /  Helsingborgs stad, Kulturförvaltningen

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. Kulturförvaltningen förverkligar de uppdrag som kulturnämnden beslutar och vi gör det med lekfullhet, mod och engagemang utifrån stadens vision. Vi skapar kreativa mötesplatser för människor med olika ursprung och behov. Våra verksamheter är Allmänkultur, BoostHbg, Dunkers kulturhus, Helsingborgs bibliotek och Helsingborgs museer med Fredriksdal, Kulturmagasinet och Kärnan. Nu söker Kulturmagasinet en kollega till en spännande tjänst som biträdande stadsantikvarie. Kulturmagasinet är en kunskapsorganisation som ansvarar för Helsingborgs museers arkiv, bibliotek, fotografi- och föremålssamling, kulturmiljövård samt förvaltning av det medeltida borgtornet Kärnan. Vi arbetar också med att förvalta stadens offentliga konst. Kulturmagasinet är ett samtidsorienterat, aktuellt och angeläget museum för helsingborgarna. Vi arbetar för kulturarvets utveckling och dess betydelse för samhällsutvecklingen.

SISTA ANSÖKNINGSDATUM:
2017-04-02
PUBLICERINGSDATUM:
2017-03-06
ORT:
Helsingborg

Arbetsbeskrivning

I tjänsten som biträdande stadsantikvarie arbetar du med att på ett kompetent och kommunikativt sätt lyfta in kulturmiljöfrågor i samhällsplanering. Som biträdande stadsantikvarie kommer du att arbeta med bygglov, stadsplaner och miljöfrågor.

Tjänsten har sin placering på Kulturmagasinet inom kulturförvaltningen men arbetet sker i nära dialog med medarbetare på stadsbyggnadsförvaltningen.

I arbetet bistår du stadsantikvarien med att ansvara för Helsingborgs stads kulturmiljövård över förvaltningsgränserna. Tillsammans är ni kommunens ansikte utåt som kulturhistoriskt sakkunniga i olika sammanhang. Som biträdande stadsantikvarie behöver du därför vara väl insatt i politiskt antagna kommunala mål och styrdokument. I arbetsuppgifterna ingår remisshantering av bygg- och rivningslov, planärenden, arbete med framtagande av planeringsunderlag, utredningar samt rådgivning till allmänhet och fastighetsägare. I arbetet ingår också att delta i Kulturmagasinets verksamhet, bland annat genom att bidra till utvecklingen av museets kulturbyggnader. Med fokus på kulturmiljöfrågor arbetar du med att utveckla, tillgängligöra och samla in ny kunskap via exempelvis webb och hemsidor.

Som sökande för tjänsten är du lyhörd och stabil. Du är tydlig och drivande när det gäller ditt medarbetarskap, i projekt och samarbeten. Vidare har du god förmåga att samarbeta och en pedagogisk vilja och förmåga att framföra dina kunskaper.

Du ger bra service och arbetar för att öka förståelsen för kulturvärdena. Samtidigt har du integritet att hävda kulturvärden mot andra förvaltningar, invånare och fastighetsägare.

Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har erfarenhet av och trivs med att arbeta självständigt och kan fatta snabba beslut.

Som sökande är du analytisk, strukturerad och har en förmåga att anpassa dig till nya förutsättningar och krav.

Vid tillsättning av tjänsten lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Som sökande har du:

- högskoleutbildning som byggnadsantikvarie, bebyggelseantikvarie eller arkitekt med inriktning på byggnadsvård och arkitekturhistoria. Alternativt utbildning som vi bedömer som likvärdig.

- flerårig erfarenhet som byggnadsantikvarie

- god erfarenhet av kunskapsförmedling och hantering av kulturmiljöfrågor i fysisk planering och remisshantering för till exempel bygglov och detaljplaner.

- god IT-vana

- erfarenhet av ritningsläsning

- körkort B

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från offentlig förvaltning och erfarenhet av att arbeta i politiskt styrd organisation med förståelse för ärendegång och beslutsvägar.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-04-02

Referensnummer:   C11699

Välkommen att söka genom att:Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1 

Kontakt

Kontaktpersoner
Therese Kruse
Avdelningschef
042-10 45 14

Mia Jungskär
Stadsantikvarie
042- 10 45 09 (telefontid tis-tors kl.10-12)

Facklig företrädare
Hasse Römer Hansen
Konservator/ Facklig repr. DIK/SAKO
042-10 45 18

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-10 10 29.