Start /  YRKE & KARRIÄR /  Platsannonser /  Kriminalvården (1)

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

SISTA ANSÖKNINGSDATUM:
2017-03-27
PUBLICERINGSDATUM:
2017-03-09
ORT:
Norrköping

Till rättsenheten vid Kriminalvårdens huvudkontor söker vi nu en arkivarie. Du kommer att arbeta vid sektionen för informationsförvaltning som är en del av myndighetens rättsenhet. Tillsammans med elva medarbetare, varav en annan arkivarie och en arkivadministratör, utgör du en del i ett kvalificerat stöd för såväl myndighetens högsta ledning som andra enheter och regioner inom Kriminalvården.

Sektionen för informationsförvaltning utformar styrande dokument för registrering och förvaltning av allmänna handlingar och ger råd och stöd inom sektionens ansvarsområden. Inom sektionen finns Kriminalvårdens centrala funktioner för registratur och arkivhantering, och förvaltning av dokument- och ärendehanteringssystemet Platina.

Arbetsbeskrivning

Som arkivarie kommer du att utarbeta styrande dokument för informationsförvaltning, värdera information och utreda gallring samt informera, utbilda och ge råd och stöd till hela myndigheten inom ditt ansvarsområde. I dina arbetsuppgifter ingår att kravställa IT-stöd för arkivering, samverka med andra verksamheter som kravställer på informationshantering samt delta i samverkan med myndigheter som Kriminalvården utbyter information med. Du kommer också att delta i arbetet med att utveckla informationsförvaltningens förvaltningsorganisation mot tydligare styrning och uppföljning. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning innehållandes arkivvetenskap alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som bedöms relevant av Kriminalvården. Du ska kunna bidra med färska kunskaper i ämnet eller ha tidigare erfarenheter från liknande arbetsuppgifter inom offentlig förvaltning.

Som person är du utåtriktad och noggrann samt kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har ett intresse för utvecklings- och förändringsarbete. Att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift förutsätter vi. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar och du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsort: Norrköping

Provanställning kan komma att tillämpas

Ansökan

Ansök senast: 2017-03-27
Referensnummer: A660198
Du är välkommen att söka:

GÖR ANSÖKAN

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Jonas Jarnbjer
Chef för sektionen för informationsförvaltning
0730-915 449

Magnus Hjärtström
Arkivarie
011-496 52 08

Fackliga företrädare

Mikaela Damsten
Saco-S
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.