Start /  YRKE & KARRIÄR /  Platsannonser /  Kriminalvården (2)

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

SISTA ANSÖKNINGSDATUM:
2017-03-22
PUBLICERINGSDATUM:
2017-03-09
ORT:
Norrköping

Sektionen för informationsförvaltning tillhör rättsenheten som organisatoriskt är placerad vid den nationella avdelningen för anstalt och häkte vid Kriminalvårdens huvudkontor. Rättsenheten består förutom informationsförvaltning av sektionen för verksjuridik, sektionen för allmän klientjuridik, sektionen för internationella och andra särskilda klientärenden samt placeringssektionen.

Sektionen för informationsförvaltning ansvarar för Kriminalvårdens centrala registratur, klientjournalarkiv och centrala arkiv. Sektionen har i uppgift att förvalta Kriminalvårdens diarium, klassificeringsstruktur och dokumenthanteringsplan, och har förvaltningsansvar för myndighetens dokument- och ärendehanteringssystem. Sektionen för informationsförvaltning utarbetar styrande dokument rörande myndighetens dokument- och arkivhantering i syfte att få en rättsäker och effektiv hantering. Sektionen samordnar arbetet med en förteckning enligt 29 § myndighets¬förordningen (JK-listan). Sektionen besvarar förfrågningar rörande arkivet och ger råd och stöd rörande diarieföring och arkivering. Sektionen kravställer rörande dokument-, och arkivhantering samt att informera och utbilda om dokument-, ärende- och arkivhantering.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en vikarierande sektionschef under den ordinarie chefens föräldraledighet.

Som sektionschef leder du arbetet inom sektionen. Du har verksamhets- och budgetansvar för sektionen samt personalansvar för ca 15 personer.

Du rapporterar till chefsjuristen som är enhetschef för rättsenheten. Du ingår i rättsenhetens ledningsgrupp, där du tillsammans med övriga sektionschefer tar ett gemensamt ansvar för enhetens utveckling och för att säkerställa en rättssäker och enhetlig rättstillämpning inom Kriminalvården. 

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning inom exempelvis arkivkunskap, eller annan utbildning kombinerat med arbetslivserfarenhet inom ett för tjänsten relevant område. Du bör ha en erfarenhet från Kriminalvården eller annan statlig förvaltning. Det är en merit om du har erfarenhet av dokumenthanteringsstyrning eller arkiv- och registraturfrågor, liksom av budgetarbete och av att leda handläggare. Du får gärna ha kunskaper om processmodellering, verksamhetsutveckling och kvalitetsarbete. Vi förutsätter att du har god förmåga att kommunicera muntligen och skriftligen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet som för oss innebär att du är lojal, ansvaratagande, prestigelös och lyhörd samt har förmåga att ta egna initiativ och arbeta självständigt. Du är noggrann och har gott omdöme och hög integritet. Du har en hög samarbetsförmåga är en god ledare som skapar sammanhang samt engagerar dina medarbetare och du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar. Vi ställer höga krav på medarbetare vad gäller säkerhets- och sekretessmedvetande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde den 1 juni 2017 eller efter överenskommelse.

Placeringsort är Norrköping

Tidsbegränsta till: 2017-12-31

Ansökan

Ansök senast: 2017-03-22
Referensnummer: A659730
Du är välkommen att söka:

GÖR ANSÖKAN

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Elisabeth Lager
Chef för rättsenheten
077-228 08 00

Jonas Jarnbjer
Chef för sektionen för informationsförvaltning
0730-915 449

Fackliga företrädare

Mikaela Damsten
Saco-S
077-22 80 800

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.