Start /  YRKE & KARRIÄR /  Platsannonser /  Länsstyrelsen Gävleborg (1)

Länsstyrelsen ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi är en kunskapsorganisation, totalt ca 200 anställda, och en myndighet med viktiga uppgifter inom förvaltning och tillsyn. Majoriteten av de anställda har Gävle som placeringsort. Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund. Den ska genomsyra allt vi gör på alla nivåer och vara ett stöd i vårt dagliga arbete. Länsstyrelsen strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Därför har Länsstyrelsen startat arbetet för att bli HBTQ-certifierad. Länsstyrelsen har dessutom utsetts till en av Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor. Enheten för verksamhetsstöd består av funktionerna centraldiarium, ekonomi, kommunikation, personal, samt service.

SISTA ANSÖKNINGSDATUM:
2017-03-31
PUBLICERINGSDATUM:
2017-03-02
ORT:
Gävle

Arbetsuppgifter

Som arkivarie vid Länsstyrelsen i Gävleborgs län arbetar du med att säkerställa både på strategisk och operativ nivå att myndighetens arkiv sköts enligt gällande rutiner och lagstiftning.
I tjänsten ingår att upprätta riktlinjer och styrande dokument inom arkivområdet samt informera och utbilda våra egna medarbetare inom sakområdet.
Arbetet innebär många kontakter både internt inom länsstyrelsen och externt. Du kommer att delta i länsstyrelsegemensamma arbetsgrupper.

Tjänsten som arkivarie är övergripande och en del av länsstyrelsens verksamhet med kopplingar till en mängd olika sakområden och frågor.

Att arbeta mer digitalt och hantera information på nytt sätt är angeläget för oss. Det är meriterande om du har kunskaper och färdigheter från den nya informationsteknologin. Detta utan att tappa bort de gamla kunskaperna om hur papper ordnas. Som arkivarie har du en särskilt viktig uppgift att bevara handlingar både mot det avlägsna förflutna och långt in i framtiden.
 
I arbetsuppgifterna ingår att ordna, förteckna, gallra samt tillgängliggöra arkivmaterial, avställning av arkivmaterial för slutarkivering, återsökning samt utlämning av allmän handling vid förfrågningar.
I arbetet ingår också att bedöma allmänna handlingars offentlighet och sekretess. 

För att nå framgång i rollen behöver du vara bra på att samarbeta, ha förmåga att förmedla information och ge råd på ett pedagogiskt sätt, skapa struktur och systematik, tänka nytt och lösa problem, förstå och vara insatt i regelverk. 

Kvalifikationer

  • Du ska ha högskoleexamen med minst 60 poäng i arkivvetenskap.
    eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig.
  • Du ska ha erfarenhet av verksamhetsbaserad arkivredovisning.
  • Du ska ha erfarenhet av allmänna arkivschemat.
  • Du bör ha minst 5 års erfarenhet av statlig tjänst.
  • Det är meriterande om du har kunskap motsvarande informationsvetenskap med inriktning mot arkiv.

Då tjänsten är säkerhetsklassad innebär det att du blir föremål registerkontroll.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Diarienummer: 1578-2017
Senaste ansökningsdag: 2017-03-31 

Det kan bli aktuellt med provanställning. 

Ansökan

För att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringssystem Reachmee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Information

Läs mer om Länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/gavleborg 

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Kontaktpersoner

Erik Lennmalm

Enhetschef

010-225 14 91 

 

Helena Eriksson

Funktionsansvarig

010-225 13 57

helena.x.eriksson@lansstyrelsen.se

 

Ann-Charlotte Nyman

SACO-S

010-225 14 85 

 

Blomberg Jenny

OFR-S

010-225 12 87