Start /  YRKE & KARRIÄR /  Platsannonser /  Landstinget Västernorrland

Landstinget Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling. Landstingets kansli har till uppgift att samordna och utveckla landstingets verksamheter. Vi stödjer kärnverksamheternas processer och ger stöd och kvalitativa underlag till den politiska förtroendemannaorganisationen och till landstingsdirektören.

SISTA ANSÖKNINGSDATUM:
2017-03-24
PUBLICERINGSDATUM:
2017-03-07
ORT:
Sundsvall

Arbetsuppgifter

Medicinska biblioteket tillhör verksamhetsområdet Forskning och Utveckling och är en länsverksamhet. Vi finns placerade vid sjukhusen i Sollefteå, Sundsvall och Örnsköldsvik och vi söker nu bibliotekarie till Medicinska biblioteket i Sundsvall.

Landstinget befinner sig i en spännande utvecklingsfas när det gäller forskning, utveckling och utbildning. I Forskning och Utvecklings övergripande uppdrag ligger att driva och stödja utvecklingen av den akademiska miljön i landstingets verksamheter. Inte minst viktigt är stödet inom biblioteks- och informationsvetenskap.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är informationssökning och användarundervisning för medarbetare, forskare och studenter. Du kommer att arbeta med utåtriktad verksamhet, där du informerar och marknadsför bibliotekets resurser och tjänster. Även andra löpande arbetsuppgifter som förekommer vid ett medicinskt bibliotek ingår i tjänsten.

Du kan komma att ha ansvar för andra arbetsuppgifter beroende på din kompetens. I det dagliga arbetet jobbar du aktivt i samverkan med dina kollegor i länet.

Kvalifikationer

Du har lägst kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Du har kunskap och erfarenhet av informationssökningar i databaser och användarundervisning. Du har goda IT-kunskaper och ett intresse för att arbeta med det digitala biblioteket. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska och engelska. Meriterande är erfarenhet av liknande arbetsuppgifter vid medicinskt bibliotek.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Det är viktigt att kunna kommunicera och skapa kontakt med bibliotekets användare. Du har en god samarbetsförmåga och ett intresse för pedagogiska frågor. Du har en god känsla för service och du är lyhörd för användarnas behov. Vidare är du prestigelös, strukturerad och har förmåga att arbeta självständigt.

Anställning

Tillsvidareanställning

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-03-24
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Ingrid Hammarstrand
Enhetschef
Telefon: +4660182533
Merja Ylioikarainen
DIK
Telefon: +4660182046
Gudrun Kornijenko
Vision
Telefon: +4661184359