Start /  YRKE & KARRIÄR /  Platsannonser /  Teracom AB

Teracom ABs kommunikations- och marknadsavdelning har ansvar för bolagets externa kommunikation i alla kanaler. I rollen som kommunikatör/pressekreterare kommer du främst arbeta operativt, men även bidra i det strategiska arbetet. Du ska kunna skriva olika typer av texter, allt från enkla pressmeddelanden till underlag där komplicerade tekniska frågor görs begripliga för en bredare allmänhet. En viktig del av jobbet är att också ansvara för medieutskick och omvärldsbevakning, i dialog med kommunikationschefen.

SISTA ANSÖKNINGSDATUM:
2017-03-27
PUBLICERINGSDATUM:
2017-03-02
ORT:
Stockholm

Eftersom avdelningen även ansvarar för marknadskommunikation kommer du få möjlighet att leda projekt i samarbete med försäljningsavdelningen.

Du kommer vara en del av företagets krisberedskap och regelbundet ansvara för pressjouren.

Kommunikations- och marknadsavdelningen jobbar med alla delar av Teracom AB och ställer höga krav på tillgänglighet och vid arbetstoppar kommer rollen innebära långa arbetspass med hög intensitet. Avdelningen arbetar specifikt nära Teracoms ledning, säljorganisationen och vårt Network Operation Center. Avdelningen håller sig också ajour med omvärldstrender och samhällsdebatten genom bl a deltagande i relevanta forum.

Vem är du?

Vi ser gärna att du har högskoleutbildning/-examen inom kommunikation, statsvetenskap eller motsvarande område. Du bör ha flerårig erfarenhet av arbete med media och press, omvärldsbevakning samt erfarenhet av att skriva och formulera texter riktat mot media. Meriterande är som du har erfarenhet av politiskt arbete och/eller marknadsföring.

Du har mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift såväl på svenska som engelska samt förmåga att skriva texter med olika tonalitet och syfte. Du bör även ha en mycket god kunskap om omvärldsbevakning och sociala medier.

Som person är du självklart kommunikativ, men även strukturerad och en lösningsorienterad lagspelare.

Övriga krav

Arbetet innebär att du kommer få kunskap och information om alla delar av Teracom ABs verksamhet. Det ställer höga krav på din integritet och förmåga att hantera känslig information. Tjänsten är säkerhetsklassad och du kommer genomgå en omfattande säkerhetsprövning.

Ansökan

Låter detta intressant? Ansök då genast genom länken nedan. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Marcus Hartmann på 070-310 17 63. Vi kommer att hålla intervjuer löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag.