Start /  YRKE & KARRIÄR /  Platsannonser /  Västra Götalandsregionen, Västarvet (1)

Västarvet är en del av Västra Götalandsregionen. Vi gör natur- och kulturarvet tillgängligt och levande på våra museer men också genom verksamhet med fokus på hantverk, slöjd, natur- och kulturmiljö, arkeologi och konservering. Genom förebyggande och konsultativa insatser bedriver vi även ett framtidsinriktat utvecklingsarbete i hela regionen.

SISTA ANSÖKNINGSDATUM:
2017-04-03
PUBLICERINGSDATUM:
2017-03-15
ORT:
Göteborg

Vill du vara med och utveckla berättelsen om industrisamhällets kulturarv?

Vi erbjuder ett spännande arbete, där du ingår i en grupp utvecklare inom Västarvet som arbetar med att stödja och leda olika utvecklingsprocesser där natur- och kulturarv är viktiga inslag.

Ni arbetar med utveckling, processledning, konsultationer, skapa och leda nätverk och med omvärldsbevakning. Ditt speciella uppdrag är industrisamhällets kulturarv och digitalt berättande. Barn och unga är en högt prioriterad målgrupp i all kulturverksamhet i Västra Götalandsregionen. I ditt arbete kommer du att arbeta nära andra enheter inom Västarvet, särskilt kommunikationsenheten. Du kommer att arbeta i hela Västra Götaland och framför allt med att främja ideella aktörers möjlighet att ta plats på den digitala plattformen Prisma Västra Götaland. Du kommer att arbeta konsultativt med stöd till ideella aktörer som hembygdsföreningar, arbetslivsmuseer och andra kulturföreningar. I rollen ingår särskilt att stödja dessa i digitalt berättande samt att ansvara för samordningen av det redaktionella arbetet i plattformen PrismaVG. I arbetsuppgifterna ingår också att driva egna utvecklingsprojekt. Arbetet innebär stor rörlighet i regionen även utanför kontorstid. Du ska också vara beredd att medverka i internationella projekt och samarbeten.

Vi söker en utåtriktad och idérik medarbetare Vi söker dig med en akademisk utbildning med inriktning kulturarv och kommunikation eller annan utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig. Det är naturligt för dig att arbeta i digitala kanaler och du har grundläggande kunskaper i webbpublicering samt god erfarenhet av digitalt berättande. Har du erfarenhet av process- eller projektledning och dessutom redan nätverk i Västra Götaland så är det en fördel. Erfarenhet av samarbete med idéburna organisationer är meriterande.

Om du är kreativ med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp så är det här ett jobb för dig. Vi behöver en medarbetare som gillar möten med människor och med förmåga att bygga goda relationer, skapa nätverk och samarbeten.

Eftersom det ingår resor i tjänsten så krävs körkort.

Övrigt Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

    Arbetslivserfarenhet

    Organisationsutvecklare: erfarenhet efterfrågas

Om lön

Fast månadslön

Om anställningsvillkor

100 %. Tillträde: Enligt överenskommelse tillsvidareanställning

Ange referens

2017/1748

Kontaktinformation

Kontaktpersoner

Telefonnummer: tfn 0706-59 03 46, Jan Johansson, Områdeschef

Fackliga kontaktpersoner

Telefonnummer: tfn 0706-48 23 00, Eva Melander Edsler, SACO

Telefonnummer: tfn 0706-59 03 47, Nicklas Foresti, Vision