Start /  YRKE & KARRIÄR /  Yrken i DIK /  KOMMUNIKATÖR /  DIKsessions /  Dialog

DIK:s podd Dialog tar dig med på en resa i aktuella ämnen som digital transformation, kommunikativt ledarskap och förändringskommunikation.

Dialog leds av Malin Ingevall som har lång erfarenhet inom kommunikationsbranschen. Bland annat som projekt- och produktionsledare men framförallt som VD på digitala byrån Sticky Beat. Idag driver hon eget och är programansvarig på Bergs School of Communication

Du hittar även Dialog på Podcaster för iPhone och Pocket Cast för Android.


Avsnitt 12 – HR+Kommunikation=sant?

Vinner du något på att slå ihop Kommunikation och HR till en gemensam avdelning? I det här avsnittet samtalar Malin Ingevall med Sabina Rasiwala HR- och kommunikationsdirektör på SVT, som genomför en sammanslagning av HR- och kommunikationsavdelningen.

Lyssna här >>

Avsnitt 11 – Att nå resultat i lönesamtal

Att förhandla lön kan kännas svårt. I det här avsnittet av Dialog samtalar Malin Ingevall med Magnus Berg, förhandlingschef på DIK, och Viveca Sten, författare och föreläsare. De ger konkreta tips om hur du kan få bra resultat av utvecklings- och lönesamtal.

Lyssna här >>

Avsnitt 10 – Utbrändhet – och vägen tillbaka

Hur kan vi vara hållbara och sätta gränser i en gränslös värld? I det här avsnittet samtalar Malin Ingevall med Tomas Strand från Abby Preist och Daniel Brodecki från Mind Club om att vara utbränd och komma tillbaka.

Lyssna här >>

Avsnitt 9 – Härskartekniker – identifiera och hantera dem

Upplever du att det inte är högt i tak på jobbet, eller känner du dig förminskad ibland? I det här avsnittet av Dialog samtalar Malin Ingevall med föreläsaren och författaren Elaine Eksvärd om hur du hanterar härskartekniker.

Lyssna här >>

Avsnitt 8. Misstag blir till erfarenheter som tar dig framåt i karriären

I det här avsnittet av Dialog samtalar Malin Ingevall, Ferdrik Marcus (FM), Creative Director på webbyrån Creuna, och Olle Svensson från innovationsbyrån Co:LabX kring hur du kan omvandla dina misstag till erfarenheter som för dig och din organisation framåt.

Lyssna här >>

Avsnitt 7. Vad kommer att ske med yrkesrollerna i kommunikationsbranschen?

I det här avsnittet av Dialog samtalar Malin Ingevall, Johanna Frelin, VD på Tengbom, och Anna Jeppsson Blomberg, Affärsområdeschef på Kimm kring vad som kommer att hända med yrkesrollerna i kommunikationsbranschen. 

Lyssna här >>

Avsnitt 6. Förändringskommunikation - hur reagerar vi på förändring?

Tillsammans med Andris Zvejnieks, konsult inom strategisk kommunikation, tidigare Head of communications på Systembolaget och Vice president communications på SAS Sverige pratar vi om hur man arbetar med förändringskommunikation på hjärnans villkor. 

Lyssna här >>

Avsnitt 5. Kommunikativt ledarskap - att stötta chefer till framgång

Det kommunikativa ledarskapet är en nyckel för att nå affärsresultat. I det här avsnittet av Dialog samtalar Malin Ingevall, Karin Vyöni, Corporate Communications Business Partner på Sandvik samt Charlie Nordblom, Senior Corporate Communications manager kring kommunikatörens roll i att stötta chefer i kommunikativt ledarskap.

Lyssna här >>

Avsnitt 4. Vad krävs av framtidens ledare?

Hur hanterar man en snabbt föränderlig värld och samtidigt skapar förutsättningar för framgångsrikt beslutsfattande? I det här avsnittet av Dialog samtalar Malin Ingevall med pr-konsulten och författaren Per Schlingmann kring dagens kommunikativa ledarskap.

Lyssna här >>

Avsnitt 3. Så skapar du ett kreativt arbetsklimat

Att leverera nyskapande lösningar är inte helt enkelt. För att det ska lyckas krävs gott om utrymme för de misslyckade försöken. I avsnitt tre av DIK:s podd Dialog samtalar Christopher Waldekrantz och Micco Grönholm med Malin Ingvall kring förutsättningarna för den kreativa processen på arbetsplatsen.

Lyssna här >>

Avsnitt 2. Digital transformation - att dra nytta av digital utveckling

För att genomföra digital transformation i praktiken inser allt fler att de måste förändra kultur, arbetssätt och ledarskap. Under vårt andra avsnitt av Dialog pratar vi om vilken riktning vi rör oss mot idag och vad den digitala transformationen egentligen innebär. 

Lyssna här >>

Avsnitt 1. Nå framgång i förhandlingssituationer

Har du funderat över hur ofta du förhandlar i ditt liv? När du knyter upp nya kunder, försöker pressa priset hos en leverantör, eller skriver kontrakt på ett nytt jobb. Situationerna är många. I det här avsnittet pratar vi om hur du lyckas i förhandlingssituationer.

Lyssna här >>