Start /  YRKE & KARRIÄR /  Yrken i DIK /  KOMMUNIKATÖR /  DIKsessions /  DIKsessions på djupet
Elaine Eksvärd föreläser på #DIKsessions om retorik.

Elaine Eksvärd föreläser på #DIKsessions om retorik.

Sedan starten hösten 2016 har du kunnat lyssna på experter och diskuterat med branschkollegor vid frukostseminarier på DIK. Hade du inte möjlighet att delta eller vill uppleva dem igen finns alla föreläsningar här. Lyssna även på vår podcast Dialog eller läs relaterade artiklar för att fördjupa dig ännu mer i ämnena.

 


Retorik & kroppsspråk - nå framgång i förhandlingssituationer

Torsdagen den 29 september höll retorikexperten Elaine Eksvärd en interaktiv föreläsning på #DIKsessions. Hon gav många insikter omkring modern retorik och hur man kan förbättra sin kommunikation i förhandlingssituationer.

Elaine Eksvärd är en av Sveriges mest anlitade retorikexpert och engageras flitigt av såväl media som företag. Hon är retorikexpert på TV4, grundare och VD på retorikbyrån Snacka snyggt samt författare till Härskarteknik, Vardagsmakt & Snacka snyggt.

Se det i efterhand här >>
Lyssna på Dialog >>
Läs artikeln >>


Strategisk kreativitet - konsten att facilitera en workshop

Den 27 oktober pratade Charlotte Sundåker om konsten att leda och främja kreativa och innovativa processer samt hur du på ett effektivt sätt kan arbeta med idé- och konceptutveckling.

Charlotte Sundåker har stor erfarenhet av ledarskap och workshopmetodiker. Hon har arbetat på Hyper Island i sju år, en majoritet av tiden som marknadschef och sedan i oktober 2015 som tillförordnad vd. Hennes arbete har resulterat i att hon varit  listad som en av framtidens kvinnliga ledare av förbundet Ledarna. Dessutom är hon är delägare i Hyper Island och styrelsearbetar i Papilly AB och Telegram Studios AB.

Se det i efterhand här >>
Lyssna på Dialog >>
Läs artikeln >>


Kommunikativt ledarskap - skapa engagemang och affärsresultat

Kommunikationsexperten Charlie Nordblom ledde en #DIKsession om kommunikativt ledarskap i november 2016. Hur ska man som ledare skapa engagemang och vilka kommunikativa beteenden och strategier bidrar mest till förbättrade affärsresultat? Charlie utforskade och diskuterade dessa frågor och lärde åhörarna att bli en bättre kommunikativ ledare.

Charlie Nordblom har arbetat som Senior Vice-President Corporate Communication på Volvo Group med strategisk utveckling av kommunikativt ledarskap, företagskultur och medarbetarengagemang. 2007 tilldelades Volvokoncernen det Stora Kommunikationspriset för sitt kommunikativa ledarskap.

Se det i efterhand här >>
Lyssna på Dialog >>
Läs artikeln >>


Lyckas med din förändringskommunikation

Det nya kommunikationslandskapet öppnar upp för många nya möjligheter, men kräver mer för att vi verkligen ska nå fram. På en session i december 2016 pratade Andris Zvejniek om vilka verktyg och metoder som behövs för att man ska kunna arbeta med förändringskommunikation på hjärnans villkor. Han tog också upp hur kommunikatörens roll behöver förändras i det nya kommunikationslandskapet.

Andris Zvejnieks har lång erfarenhet av kommunikation på ledningsnivå. Han har bland annat arbetat som Head of communications på Systembolaget och som Vice president communications på SAS Sverige. Idag driver han Communicate4result och har på senare år intresserat sig för hur människors motivationsfaktorer och drivkrafter kan göra det lättare att tränga igenom bruset och beröra.

Se det i efterhand här >>
Lyssna på Dialog >>
Läs artikeln >>