Webbinarium: Bäst före-datum på kunskap och kompetens

akademikerveckan-feb-2023

Se webbinariet från Sacos Akademikervecka i februari. Temat är kunskap och kompetensutveckling, med Ekon Dr Lena Lid Falkman!

Sacos Akademikervecka är ett gemensamt initiativ som sker två gånger per år, för att uppmärksamma fördelarna med att vara medlem i ett Saco-förbund. Under veckan ordnas olika aktiviteter och webbinarium.

I februari hölls ett webbinarium med tema kunskap och kompetensutveckling. Många jobb kommer försvinna, men fler kommer att skapas – inte i någon avlägsen framtid utan i vår närtid. Vi kommer hela tiden behöva tänka upskill & reskill.

Hur kan vi som individer, team och verksamheter ta emot förändringen och vara med och skapa den, i stället för att vänta på att den ska hända? Vilka kunskaper och kompetenser kommer vi att behöva? Hur kan vi utbilda/ombilda och utveckla oss? Och kommer vi ens att prata om tjänstemän och arbetare framöver?

Om föreläsaren
Ekon Dr Lena Lid Falkman, affilierad forskare vid Handelshögskolan i Stockholm och lektor i arbetslivsvetenskap vid KAU. Lena kommer att med stora drag måla en tavla med historia och spaning för framtid för att göra oss redo för det nya kunskapssamhället.

Se webbinariet här!