Din väg till mer frihet

Att du vill ha mer frihet behöver inte betyda att du vill ge mindre kärlek till jobbet. Tvärtom. Kanske vill du ha möjlighet att ge ännu mer, men på dina villkor? Vi står bakom dig.

1
2
3
4

Ett flexibelt arbetsliv kräver kommunikation

Allt fler av DIK:s medlemmar jobbar flexibelt, både i tid och rum. För att inte flexibiliteten ska leda till gränslöshet behövs god kommunikation.

Vad gäller om du slutar på ett jobb och startar eget eller går till ett konkurrerande företag? Allt fler privata företag vill skriva in en konkurrensklausul i anställningsavtalet. Vad innebär det? Vi reder ut begreppen.

DIK:s karriärcoach tar dig vidare

Är du redo för nästa steg i karriären? DIK:s karriärcoach ger dig tipsen och verktygen för att gå vidare.

5 tips från coachen – till dig som driver eget

Är du en av alla DIK-medlemmar som driver eget? Här ger karriärcoachen Johan Åkesson sina bästa tips till dig som egenföretagare.

A-kassan ger dig ekonomisk trygghet

Som medlem i DIK har du möjlighet att gå med i Akademikernas a-kassa (AEA). Det ger dig en bra ekonomisk trygghet om du skulle bli av med jobbet.

På besök i framtidslabbet

Det digitala kryper närmare, så nära att vi snart inte kan skilja det från den fysiska verkligheten. Men är vi villiga att acceptera så mycket teknik?

Trygga din ekonomi med inkomstförsäkring

Med DIK:s inkomstförsäkring får du upp tilll 80 procent av lönen om du förlorar jobbet.

Kollektivavtalen kompletterar

Med kollektivavtal blir det tydligare vad som gäller på din arbetsplats. Du har också större möjligheter att påverka din arbetssituation. Läs mer här.