Programchef till Fredsarkivet

Vill du vara med och bidra till internationell fred, säkerhet och utveckling? Vill du ha ett meningsfullt och utvecklande arbete där du gör skillnad? Då kan du vara vår nya kollega på FBA.

Kontaktpersoner

Annika Magnusson, bitr ec PPG

Tfn: 070-264 47 92

Hanna Lundholm, HR verksamhetspartner

Tfn: 070-387 54 42

Vi söker en programchef till Fredsarkivet på FBA. Fredsarkivet är ett digitalt internetbaserat forskningsarkiv över Sveriges insatser för fred. Inom Fredsarkivet samlas personarkiv och minnen såsom dagböcker, brev och fotografier från veteraner som varit på utlandsmission. Syftet med veteranarkivinsamlingen är att tillgängliggöra materialet som underlag för forskning via datorer hos anslutna bibliotek, museer, lärosäten, departement och myndigheter. Fredsarkivet ansvarar också för externa informationsinsatser och för att producera artiklar och utställningstexter baserat på arkivbeståndet.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som programchef ansvarar du för verksamheten och för att arbetsleda medarbetarna inom programmet. Du arbetar med frågor av strategisk karaktär för Fredsarkivet och är ytterst ansvarig för planering, budgetering, styrning och uppföljning för att nå uppsatta mål. Du har delegerat kostnadsansvar för programmets verksamhet och delegerat personal- och arbetsmiljöansvar. Du medverkar i det dagliga arbetet med att samla in och digitalisera material som ska läggas in i arkivsamlingarna. Du ser också till att stärka befintliga samarbeten och utveckla nya nätverk.

Din profil

Kvalifikationer

  • Akademisk examen relevant för tjänsten, företrädesvis inom humaniora, eller motsvarande
  • Dokumenterad och aktuell chefs- eller arbetsledande erfarenhet
  • Erfarenhet av styrprocesser, verksamhets- och /eller budgetuppföljning
  • Erfarenhet från databashantering, bildredigering och webbpublicering
  • Erfarenhet från digitalisering av arkiv eller liknande
  • Erfarenhet från utställningsproduktion vid museer
  • Mycket god IT-vana
  • Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Som programchef har du förmågan att utöva ett närvarande och stödjande ledarskap. Du har också en god kommunikativ förmåga och kan hålla målgruppsanpassade och strukturerade presentationer. Du samarbetar på ett effektivt sätt och kan motivera andra att nå fastställda mål genom att skapa engagemang och delaktighet. Du har ett helhetsperspektiv på verksamheten och har förmågan att synliggöra alternativa vägar framåt. Tjänsten innehåller många personkontakter och förtroendeskapande verksamhet och vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

FBA strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper som, tillsammans med tidigare erfarenheter, ska kunna vidimeras vid referenstagning.

Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du kan känna delaktighet och ansvar. På FBA är du som medarbetare vår viktigaste tillgång. Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta på FBA och vilka karriärmöjligheter du har hos oss.

Du kommer att anställas som tjänsteperson i rollen som programchef. Tjänsten är en tillsvidareanställning inom myndigheter med ett tidsbegränsat förordnande på tre år, med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm. I arbetet ingår vissa resor främst inrikes. Tjänsten är säkerhetsklassad och kräver svenskt medborgarskap, registerkontroll kommer att göras enligt bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Ansök senast 2019-02-28

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Rollens innehåll: Annika Magnusson, bitr ec PPG [+46 70 264 4792]
Allmänna och praktiska frågor: Hanna Lundholm, HR verksamhetspartner,+46 70-3875442
Facklig representant, SACO-S: Saco-S, Golli Yarandpour + 46 72 588 24 75

Om oss

Folke Bernadotteakademin (FBA) är myndigheten för fred, säkerhet och utveckling.

FBA arbetar med internationella fredsinsatser och utvecklingssamarbete. Myndigheten bedriver utbildning, forskning och metodutveckling för att stödja freds- och statsbyggande i konflikt- och postkonfliktländer. Vi bidrar även med civil personal och expertis till freds- och valobservationsinsatser som leds av EU, FN och OSSE. Myndigheten har fått sitt namn efter Folke Bernadotte, FN:s första medlare.

 

Sista ansökningsdatum

28 februari

Ort

Stockholm

Kontaktpersoner

Annika Magnusson, bitr ec PPG

Tfn: 070-264 47 92

Hanna Lundholm, HR verksamhetspartner

Tfn: 070-387 54 42