FMV söker dig som vill arbeta med digitalt bevarande

Är du nyfiken på att arbeta hos oss på FMV Arkiv och bibliotek med uppgifter inom digitalt bevarande? Vi är en grupp med god verksamhetskompetens som söker dig som kan komplettera enheten med kunskap och erfarenhet inom IT.

Kontaktpersoner

Linda Eriksson, enhetschef

Tfn: 08-782 40 00

Fredrik Öhr, PL Arkiv

Tfn: 08-782 40 00

Bengt Kleijn, PL Bibliotek

Tfn: 08-782 40 00

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Du kommer att bli del av ett kompetenstungt och engagerat team, som tycker att det är viktigt att ha roligt på arbetet.

Enheten Arkiv och bibliotek ansvarar för att FMV ur ett myndighetsperspektiv tillgodoser krav på arkivbildning. Gemensamma frågor för Arkiv och bibliotek är tillgängliggörande och bevarande av publikationer och arkivhandlingar, oavsett media och format. Utöver kraven på spårbarhet och god offentlighetsstruktur ska enheten även se till att myndighetens anställda samt allmänheten kan ta del av informationen i publikationer och arkiverade handlingar.

Ditt arbete

I arbetsuppgifterna ingår utvecklingsarbete som rör bevarande/e-arkivering inklusive genomförande av leveranser till system för bevarande. Vidare kommer du att ta fram strategier för bevarande av elektronisk information samt delta i bevarande- och gallringsutredningar rörande befintliga IT-stöd. Du kommer även att delta i framtagandet av FMV:s informationshanteringsplan. Det ingår också arbete med förvaltning av enhetens system och objekt.

Då FMV finns på flera orter i landet ingår resor i arbetet.

Våra förväntningar på dig

Du har en högskoleutbildning med system-/IT-inriktning eller en högskoleutbildning inom verksamhetsområdet kompletterad med system/ IT kompetens.

Du ska ha erfarenhet av digital informationshantering och erfarenhet av arbete med digitalt bevarande är meriterande. Har du dessutom erfarenhet av att ha jobbat inom offentlig verksamhet är det ett plus.

För arbetsuppgiften krävs att du kan leda möten/workshops, driva arbete framåt och utföra utredningar.

Som person är du bra på att ta ansvar för dina egna uppgifter. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt samt talar klart och välformulerat. Du tar initiativ och uppnår resultat. Du tänker strategiskt och arbetar bra med komplexa frågor och förblir motiverad trots bakslag och besvikelser.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://www.fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Elisabeth From, Saco-S, Christer Bringemark OFR/S Försvarsförbundet, Gunnar Hansen OFR/O och Peter Andersson Seko. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV:s Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Linda Eriksson enhetschef; Fredrik Öhr PL Arkiv eller Bengt Kleijn PL Bibliotek. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV:s Växel).

Sista ansökningsdag är 2019-08-20

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. Vid FMV tillämpas krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning av personal i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se

Sista ansökningsdatum

20 augusti

Ort

Stockholm

Kontaktpersoner

Linda Eriksson, enhetschef

Tfn: 08-782 40 00

Fredrik Öhr, PL Arkiv

Tfn: 08-782 40 00

Bengt Kleijn, PL Bibliotek

Tfn: 08-782 40 00