Registrator till avdelning för verksamhetsstöd Diarium

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Kontaktpersoner

David Leidenborg, Enhetschef

Tfn: 010-116 10 99

Stig Lindblom, HR-specialist

Tfn: 010-116 90 63

Diariet, Verksamhetsstöd med placering i Stockholm

Avdelningen för verksamhetsstöd (VS) är Försäkringskassans försäkrings-, organisations- och utvecklingsstöd. VS stödjer alla delar av myndigheten för att Försäkringskassan ska klara sitt uppdrag och nå målen.

Verksamhetsstöd bidrar med tjänster och stöd inom bl.a. kontorsservice, lokalförsörjning, hållbarhet, upphandling, ekonomiadministration, skanning, arkiv, behörigheter, säkerhet, generellt handläggningsstöd och produktionsstyrning. VS levererar även vissa tjänster till andra myndigheter.

Avdelningen har ca 560 medarbetare på 59 orter över hela landet med en budget på drygt en miljard kronor.

Inom enheten diarium är vi fem registratorer fördelade på två orter, Stockholm och Östersund. Vi söker nu en strukturerad, engagerad och handlingskraftig registrator till vårt team i Stockholm. Diariet befinner sig i en spännande fas då vi precis avslutat upphandlingen av ett nytt elektroniskt ärende- och dokumenthanteringssystem.

Arbetsuppgifter och ansvar

I arbetsuppgifterna ingår sedvanliga registratorsuppgifter bland annat posthantering, diarieföring och distribution av handlingar. Det är ett omväxlande arbete med kontakter både internt och externt. Du ger service till chefer, handläggare och till viss del andra myndigheter.

I rollen förväntas du tillsammans med övriga medarbetare ständigt kvalitetssäkra och förbättra diarieföringen av allmänna handlingar, samt med hjälp av din pedagogiska förmåga informera och utföra internutbildning för medarbetare i diarieföring och hantering av allmän handling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har slutbetyg från gymnasiet
  • har 2 års erfarenhet av diarieföring och registrering i offentlig förvaltning
  • är noggrann och har god organisationsförmåga
  • är ansvarskännande och har förmåga att arbeta självständigt
  • är stabil och stresstålig som person
  • är bra på att samarbeta och skapa goda relationer
  • har goda datakunskaper

Det är meriterande om du

  • har relevant utbildning för området som exempelvis registratorsutbildning alternativt har förvärvade erfarenheter som registrator
  • har kunskaper inom diarie- och ärendehanteringssystem (som hanterar digitala handlingar, särskilt Public 360ᵒ)
  • har god kännedom om de lagar och regler som styr offentlighet och sekretess inom statlig sektor.

Övrigt

Anställningen är tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm (Telefonplan). Provanställning kan bli aktuellt. Då tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning kommer att genomföras så kräver anställningen svenskt medborgarskap.

Mer information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Enhetschef David Leidenborg, 010-116 10 99. För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-specialist Stig Lindblom, 010-116 90 63. Fackliga kontaktpersoner är för fackförbundet ST Ann-Louise Högström, 010-113 91 43, för SACO-S Cecilia Silverson, 010-115 26 18 och för Seko Irre del Barba, 010-115 30 87.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 24 mars 2019. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet.

Sista ansökningsdatum

24 mars

Ort

Stockholm

Kontaktpersoner

David Leidenborg, Enhetschef

Tfn: 010-116 10 99

Stig Lindblom, HR-specialist

Tfn: 010-116 90 63