Framtidens arkivarier med IT-inriktning

FMLOG, Dokumenthanteringsenheten, söker framtidens arkivarier med IT-inriktning till Sektionen för digitalt bevarande i Stockholm

Kontaktpersoner

Kennet Ölund, avdelningschef

Tfn: 070 – 836 16 97

Annelie Wulff, IT-arkivarie

Tfn: 072-190 94 76

Louise Miliotis, HR-generalist

Tfn: 070-836 16 37

Sektionen för digitalt bevarande (DigS) ingår i Planeringsavdelningen (PlanA) inom Dokumenthanteringsenheten (DokhE), som är en del av FMLOG. Totalt har DokhE verksamhet vid ca 20 orter och består av drygt 100 anställda. Vi hanterar stora mängder information av värde för verksamheten, allmänheten, historieintresserade, forskare, journalister med flera. Inom Försvarsmakten och DokhE pågår ett stort utvecklingsarbete inom dokumenthantering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Försvarsmakten står inför stora utmaningar rörande sin digitala dokument- och informationshantering. Vi söker därför två it-arkivarier för projektanställning fram till 2018-12-31. Du kommer att arbeta i en grupp tillsammans med ytterligare tre it-arkivarier i Försvarsmaktens Sektion för digital bevarande. I arbetet ingår bl.a. att medverka vid avveckling av IT-system för att säkerhetsställa att den information som ska arkiveras kan omhändertas enligt regelverkens krav. I arbetet ingår också att kontrollera de informationsuttag som görs för bevarande, att arkivera dem, att medverka vid förvaltning av dem och att vid förfrågan lämna ut information. Resor kan förekomma.

Vem är du?

För att trivas hos oss tror vi att du är självgående, strukturerad, serviceinriktad och har lätt för att skapa kontakter. Vi tror också att du kan arbeta ensam likväl som i grupper. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Du har

Minst 3-årig högskoleexamen med arkivvetenskap som en del i din examen.
En väl utvecklad kommunikativ förmåga samt en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
Erfarenhet av arkivarbete med IT-inriktning

Meriterande

God kännedom om offentlig förvaltning och Försvarsmakten
Projektledarkompetens
Erfarenhet av utredande arbete inom dokumenthanteringsområdet

Tillträde m.m.

Tjänsten är en projektanställning till 2018-12-31.

Vill du veta mer om befattningarna är du välkommen att kontakta 

Avdelningschef Kennet Ölund, 070 – 836 16 97 eller IT-arkivarie Annelie Wulff, 072-190 94 76 . Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av HR-generalist Louise Miliotis, 070-836 16 37

Fackliga företrädare

SACO: Camilla Robertsson, 070 – 553 70 39
SEKO: Jörgen Steen, 070 – 677 99 21
OFR-S: Robert Oidermaa, 072 – 174 39 54

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2017-08-22

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. 

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Sista ansökningsdatum

22 augusti

Ort

Stockholm

Kontaktpersoner

Kennet Ölund, avdelningschef

Tfn: 070 – 836 16 97

Annelie Wulff, IT-arkivarie

Tfn: 072-190 94 76

Louise Miliotis, HR-generalist

Tfn: 070-836 16 37