Bibliotekarie med samordningsanvar

Folk- och skolbiblioteken i Hagfors kommun består av ett huvudbibliotek i ljusa trevliga lokaler i Hagfors och en lite mindre filial i Ekshärad.

Kontaktpersoner

Tina Bergenbrink, Kulturskola- och bibliotekschef

Tfn: 0563-187 74

Hans Åkerlundh, Personaladministratör

Tfn: 0563-185 54

Verksamheten är en del av Bibliotek Värmland med bl a gemensam katalog och hemsida. Låntagaren får del av utbudet i hela länet genom ett lånekort. Samarbeten och nätverksträffar sker kontinuerligt i Bibliotek Värmland för att utveckla verksamheten.

Folk- och skolbibliotek i Hagfors ingår i Barn och bildningsverksamheten med kulturskolan och kulturen i Hagfors kommun. Här finns också verksamheterna förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola, kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna samt fritidsgård. Den aktuella tjänsten är placerad inom folk- och skolbibliotek. 

Som medarbetare i Hagfors kommun är du en del av Hagfors-strategin 2017 – 2027 som attraktivt beskriver ett önskat framtida tillstånd. Den ska förena alla som bor, lever och verkar i kommunen samt leda oss i arbetet med att tillsammans skapa ett gôtt liv, framåtanda och handlingskraft. Visionen är hela kommunens tydliga målsnöre och vår drömbild att längta till. Det är en bild som enar oss, som gör oss till stolta invånare och som gör att vi tillsammans kan möta en framtid med mod och positiva attityder. Den ska engagera och inspirera både i vardagen, på fritiden och i arbetslivet. 

Läs gärna mer om Hagfors-strategin på vår hemsida. 

ARBETSUPPGIFTER OCH KVALIFIKATIONER 

Du är en bibliotekarie som står upp för allas lika värde och lika rättigheter. Du vet hur Fake News hanteras, vad en introduktionskurs i digital kompetens ska innehålla och har idéer om hur ett bibliotek kommer närmare sina användare.  

Som samordnare ansvarar du för den dagliga verksamheten på biblioteket riktad till vuxna. Här ingår programverksamheten, kulturaktiviteter, den digitala utmaningen och demokratiuppdraget. Som bibliotekarie delar du det gemensamma arbetet i biblioteket, med åtta andra personer i bibliotekets vardag. Vårt bibliotek har flera projekt som löper parallellt ofta i samarbete med andra enheter eller organisationer vilket också innefattar projektanställda och praktikanter. Det övergripande och formella ansvaret för arbetsmiljö, personal och ekonomi har enhetschefen. Du kommer att ha din bas i Hagfors och arbetsuppdrag i hela kommunen och nätverk i Bibliotek Värmland. Viss kvälls- och helgtjänstgöring ingår samt tjänst i information/lånedisk. 

Du har lätt för att kommunicera och har ett stort intresse av att möta människor med olika bakgrund och förutsättningar. Du har stor förmåga att skapa goda relationer till medarbetare och besökare. Som person kännetecknas du av en positiv inställning och ett lösningsfokuserat arbetssätt. Du tycker om att arbeta i team och har förmåga att ta egna beslut. Du har goda IT-kunskaper och förtrogenhet med bibliotekets demokratiska uppdrag i ett snabbt föränderligt samhälle. Du är kommunikativ och kan på ett tydligt och korrekt sätt uttrycka dig i både tal och skrift. 

Vi söker dig som har en biblioteksexamen från universitet eller högskola, eller annan utbildning som bedöms adekvat för uppdraget samt några års erfarenhet av biblioteksarbete. 

Letar du efter en kreativ arbetsplats med närhet till beslut, präglad av lust och nyfikenhet med bred kulturverksamhet och digital inriktning, då är du varmt välkommen med din ansökan! 

B-körkort är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och social kompetens. 

Då Hagfors bibliotek är ett integrerat folk- och skolbiblioteket faller vi under skollagen. Rikspolisstyrelsen belastningsregister krävs för alla våra medarbetare. Blankett finns på Rikspolisstyrelsens webbplats.(2010:800)  

LÖN 

Vi tillämpar individuell lönesättning, ange löneanspråk 

FACKLIGA FÖRETRÄDARE 

Når du genom Hagfors kommuns växel, 0563-185 00. 

SISTA ANSÖKNINGSDAG

2018-06-20

SYSSELSÄTTNINGSGRAD

100%

ANSTÄLLNINGSFORM

Tillsvidareanställning, provanställning kan bli aktuellt

TILLTRÄDESDATUM

Enligt överenskommelse 

ÖVRIGT 

Vi har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. 

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. 

 

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN! 

Sista ansökningsdatum

20 juni

Ort

Hagfors kommun

Kontaktpersoner

Tina Bergenbrink, Kulturskola- och bibliotekschef

Tfn: 0563-187 74

Hans Åkerlundh, Personaladministratör

Tfn: 0563-185 54