Bibliotekarie/bibliotekspedagog

Hagfors kommun har ett integrerat folk- och skolbibliotek som består av ett huvudbibliotek i ljusa trevliga lokaler i Hagfors och en lite mindre filial i Ekshärad. Verksamheten är en del av Bibliotek Värmland med bl a gemensam katalog och hemsida. Låntagaren får del av utbudet i hela länet genom ett lånekort.

Kontaktpersoner

Tina Bergenbrink, Kulturskola- och bibliotekschef

Tfn: 0563-187 74

Hans Åkerlundh, Personaladministratör

Tfn: 0563-185 54

Folk- och skolbibliotek i Hagfors ingår i Barn och bildningsverksamheten med kulturskolan och kulturen i Hagfors kommun. Här finns också verksamheterna förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola, kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna samt fritidsgård. Den aktuella tjänsten är placerad inom folk- och skolbibliotek.  

Som medarbetare i Hagfors kommun är du en del av Hagforsstrategin 2017 – 2027 som attraktivt beskriver ett önskat framtida tillstånd. Den ska förena alla som bor, lever och verkar i kommunen samt leda oss i arbetet med att tillsammans skapa ett gôtt liv, framåtanda och handlingskraft. Visionen är hela kommunens tydliga målsnöre och vår drömbild att längta till. Det är en bild som enar oss, som gör oss till stolta invånare och som gör att vi tillsammans kan möta en framtid med mod och positiva attityder. Den ska engagera och inspirera både i vardagen, på fritiden och i arbetslivet. 

Läs gärna mer om Hagforsstrategin på vår hemsida. 

ARBETSUPPGIFTER OCH KVALIFIKATIONER 

Vi söker dig som trivs bland barn och unga. Du brinner för läsfrämjande och har ett stort engagemang för källkritik och digital kompetens. Tillsammans med ytterligare en barn- och skolbibliotekarie vidareutvecklar du vårt arbete med barn på deras fritid och i skolan, från noll till tjugo år. 

Din kreativitet och idérikedom får stort utrymme när du jobbar med läsfrämjande, digital kompetens och programverksamhet för barn och unga. Projekt med lovverksamhet och läsinspiration genomförs kontinuerligt. Här finns möjligheten att pröva nytt, också i samarbete med andra utanför biblioteken. Du kommer att ha din bas i Hagfors och arbetsuppdrag i hela kommunen. Viss tjänstgöring i informations- och lånedisk kan förekomma. 

Du har lätt för att kommunicera och har ett stort intresse av att möta människor med olika bakgrund och förutsättningar. Du har stor förmåga att skapa goda relationer till medarbetare, barn/elever och andra besökare. Som person kännetecknas du av en positiv inställning och ett lösningsfokuserat arbetssätt. Du tycker om att arbeta i team och har förmåga att ta egna beslut. Du har goda digitala kunskaper, är kommunikativ och kan på ett tydligt och korrekt sätt uttrycka dig i både tal och skrift. 

Vi söker dig som har en biblioteksexamen eller en pedagogisk examen från universitet eller högskola, gärna med inriktning mot barn och unga, eller annan utbildning som bedöms adekvat för uppdraget.  

Letar du efter en kreativ arbetsplats med närhet till beslut, präglad av lust och nyfikenhet med bred kulturverksamhet och digital inriktning, då är du varmt välkommen med din ansökan!  

B-körkort är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och social kompetens. 

Enligt skollagen (2010:800) krävs ett registerutdrag från Rikspolisstyrelsen belastningsregister för att arbeta inom förskoleverksamhet, skola eller barnomsorg. Blankett finns på Rikspolisstyrelsens webbplats. 

LÖN 

Vi tillämpar individuell lönesättning, ange löneanspråk 

FACKLIGA FÖRETRÄDARE 

Når du genom Hagfors kommuns växel, 0563-185 00. 

ÖVRIGT 

Vi har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. 

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. 

SISTA ANSÖKNINGSDAG

2018-06-20

SYSSELSÄTTNINGSGRAD

100%

ANSTÄLLNINGSFORM

Tillsvidareanställning, provanställning kan bli aktuellt

TILLTRÄDESDATUM

Enligt överenskommelse 

 

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Sista ansökningsdatum

20 juni

Ort

Hagfors kommun

Kontaktpersoner

Tina Bergenbrink, Kulturskola- och bibliotekschef

Tfn: 0563-187 74

Hans Åkerlundh, Personaladministratör

Tfn: 0563-185 54