E-arkivarie till Helsingborgs stadsarkiv

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kontaktpersoner

Sophia Hydén Stadsarkivarie/Enhetschef

Tfn: 042-105852

Tfn: 070-8193857

Helsingborgs stadsarkiv bevarar och tillgängliggör information som skapats hos stadens förvaltningar och bolag. Stadsarkivet befinner sig i en spännande utvecklingsfas, nya idéer provas och gamla rutiner utmanas. Ett e-arkiv finns i drift och Helsingborgs stad har stort fokus på digitalisering. Helsingborgs stadsarkiv är en del av stadsledningsförvaltningen och serviceavdelningen. 

Arbetsuppgifter

Som e-arkivarie på Helsingborgs stadsarkiv kommer du i första hand att arbeta med frågor som rör e-arkivering och strategier för långsiktigt digitalt bevarande. Du kommer även att ge råd och stöd till andra förvaltningar samt utarbeta riktlinjer och rutiner inom arkivområdet. I din roll kommer du att ha många sociala kontakter, främst med medarbetare på andra förvaltningar. E-arkivarien kommer även vid behov att ge stöd inom tillsynsuppdraget

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen där minst ett års heltidsstudier i arkivvetenskap ingår, alternativt ABM-utbildning på masternivå. För rollen krävs erfarenhet av att arbeta med digitala processer, goda IT-kunskaper samt god kunskap gällande lagstiftning inom offentlig förvaltning som berör verksamhetsområdet. 

I arbetet kommer du att ha många kontakter med andra människor och det krävs därför att du är utåtriktad och har god samarbetsförmåga. Du ska även ha förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ. För tjänsten krävs att du har lätt för att uttrycka dig både i tal och skrift samt är en strukturerad och noggrann person. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från arbete i e-arkivprojekt samt processorienterad arkivredovisning. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt.
Antal platser: 1

Upplysningar

Sophia Hydén
Stadsarkivarie/Enhetschef
070-8193857
042-105852
sophia.hyden@helsingborg.se

Fackliga representanter:
Cecilia Holm
SACO
042 - 10 53 45

Robert Lexeklint
Vision
042-10 51 95 

Ansökan

Arbetsgivarens referensnummer: C19988
Sista ansökningsdatum: 2018-06-24


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693. 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Sista ansökningsdatum

24 juni

Ort

Helsingborg

Kontaktpersoner

Sophia Hydén Stadsarkivarie/Enhetschef

Tfn: 042-105852

Tfn: 070-8193857