Projektledare/ tjänstedesigner till stadsbiblioteket

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kontaktpersoner

Catharina Isberg, Bibliotekschef Helsingborgs bibliotek

Tfn: 042-10 34 60

Josefin Andersson ,Verksamhetsutvecklare Helsingborgs bibliotek

Tfn: 070-220 03 20

Vi står inför en fantastisk möjlighet med ett ombyggt och utbyggt stadsbibliotek och ett utvecklat Digidel.

I staden arbetar vi mot Helsingborg 2035 och biblioteksverksamheten ska ligga i linje med detta arbete. På vägen mot 2035, år 2025, har vi ett ombyggt och utbyggt stadsbibliotek som är invånarnas arena. Vi är då på väg mot den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden. Vi har också passerat 2022, då Helsingborgs stad ska vara en av Europas mest innovativa städer och vi lever efter att Helsingborg är den smarta staden.

En vision är att den smarta staden utifrån invånarnas perspektiv utgår från biblioteket i ett starkt samarbete med olika aktörer, bland annat HBG Works. Arbetet med Digidel är en viktig del av detta arbete, liksom hela biblioteksverksamheten utifrån bibliotekets hela uppdrag, att ge alla fri tillgång till information och kunskap, skapa inspirerande mötesplatser, arbeta läsfrämjande och arbeta med digital delaktighet för att verka för fri åsiktsbildning och utveckling i det demokratiska samhället. Stadsbiblioteket som lokal och mötesplats är viktig och vi står nu inför en planerad utbyggnation av denna.

Men hur når vi dit? Hur arbetar vi tillsammans för att uppnå detta? Vi sätter igång en innovativ process som utgår från tjänstedesign, där arbetet leds av en projektledare med kompetens inom detta. Rapportering sker direkt till Bibliotekschefen, samt projektledaren för Digidel.

Arbetsuppgifter

Vad roligt att du är intresserad av att jobba hos oss! Om du har läst texten ovanför så vet du att stadsbiblioteket i vår stad är på väg att förändras rejält. Vi ska bygga om, bygga ut och utveckla biblioteket, och det behöver vi din hjälp med!

Ditt huvudsakliga uppdrag består av att arbeta som verksamhetens projektledare och tjänstedesigner för byggnationen som ska ske, samt för innovationsprocessen för Digidel som utvecklas till stadens plats att möta invånarna på.

Dina arbetsuppgifter hos oss kommer att ligga i framkant för utvecklingen av biblioteket och kommer att innebära en vardag som är både varierande och kreativ. Du kommer att ha möjligheten att skapa framtiden för det som är stadens kärna för kunskap och utveckling. Vad innebär då detta spännande uppdrag? Din vardag hos oss innebär att arbeta med:


• projektledning inom verksamheten kopplat till ny- och ombyggnation av stadsbiblioteket,
• framtidens stadsbibliotek som en innovativ och kreativ mötesplats,
• designprocesser,
• innovativa processer för utveckling av Digidel i samarbete med andra aktörer inom staden,
• Digidel-projektet.

Genom tjänstedesign kommer du att arbeta för att engagera bibliotekets besökare i utvecklingsarbetet av stadens digitala tjänster och för att utveckla platsen och innehållet i Digidel såväl som i hela biblioteksverksamheten. Du kommer även att arbeta med invånarinvolvering och utformning av platser och tjänster som erbjuds, exempelvis medielab, invånvarnas scen/galleri, kreativa ytor, mötesplatser och olika scener.

Denna roll är ny, spännande och utvecklande. Men vad behöver du för att trivas med detta uppdrag?

Kvalifikationer

För att denna tjänst ska vara rätt för dig så behöver du:

• Akademisk utbildning inom biblioteks och informationsvetenskap, service management, digitaliseringsarbete eller motsvarande.
• Projektledarutbildning eller dokumenterad erfarenhet av att leda större projekt.
• Utbildning i tjänstedesign och/eller innovativa processer.
• Erfarenhet av att leda mötesplats- och eller lokalutvecklingsprojekt i offentlig miljö.

Det är även avgörande att du har ett gott handledande, bemötande och servicetänkande för bibliotekets samtliga målgrupper, samt att du har en vilja för och ett intresse av att arbeta med digitaliseringens möjligheter.

För att kunna projektleda och utveckla framtidens bibliotek behöver du ha en förmåga att fatta självständiga beslut och initiera handling för att driva arbetet framåt. Eftersom du kommer att samarbeta mycket med både dina kollegor på biblioteket och med andra kollegor i staden, behöver du förmågan att skapa goda relationer och nätverk, och ha en vilja att samarbeta tätt med andra. Att arbeta med tjänstedesign och innovation i kombination med projektledning kräver att du kan skapa nya idéer, ser olika kreativa lösningar på problem och att du kan planera, organisera och prioritera ditt arbete effektivt. Slutligen behöver du ha en förmåga att anpassa dig till förändring samt har en finkänslighet för förutsättningarna och skillnaderna hos de du arbetar med. Detta kräver att du dessutom står fast vid och upprätthåller principer och värderingar samt att du främjar och försvarar lika möjligheter för alla.

Är du sugen på utmaningen som uppdraget innebär och tycker att kvalifikationerna låter som en beskrivning av dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde snarast, enligt överenskommelse. Urval kommer att ske löpande.
Antal platser: 1

Upplysningar

Catharina Isberg, Bibliotekschef, Helsingborgs bibliotek
042-10 34 60

Josefin Andersson, Verksamhetsutvecklare, Helsingborgs bibliotek
070-220 03 20
josefin.andersson@helsingborg.se

Fackliga representanter:


Annika Pedersen, Vision 042-10 55 06

Christian Forsell, DIK/SACO 042-10 63 42

Övriga fackförbund nås via växel 042-10 50 00

Ansökan

Arbetsgivarens referensnummer: C31397
Sista ansökningsdatum: 2019-10-16

Sök jobbet här

Arbetstiden är normalt förlagd på dagtid men även helgs- och kvällsarbete kan förekomma.

I denna rekrytering är din ansökan avidentifierad under urvalsprocessen. Detta för att säkra ett objektivt urval. Vi arbetar löpande med denna rekrytering under hela ansökningstiden.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

 

 

 

 

Sista ansökningsdatum

16 oktober

Ort

Helsingborg

Kontaktpersoner

Catharina Isberg, Bibliotekschef Helsingborgs bibliotek

Tfn: 042-10 34 60

Josefin Andersson ,Verksamhetsutvecklare Helsingborgs bibliotek

Tfn: 070-220 03 20