Bibliotekarie Anstalten Österåker

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kontaktpersoner

Mark Tingvall Kriminalvårdsinspektör

Tfn: 08-55937022

Anstalten Österåker är en behandlingsanstalt som är belägen ca 3km från Åkersberga centrum. Här arbetar vi med intagnas alkohol- narkotika och spelberoende samt våldsproblematik med KBT- och 12-stegsbehandling. Anstalten har ett rikt utbud av friskvård- och kulturinsatser som del av intagnas sysselsättning. Vi söker nu en ny kriminalvårdare med funktion att sköta anstaltens bibliotek.

Arbetsbeskrivning

Att på anstalten bedriva bibliotekstjänst med bokinköp, utlåning och bokadministration samt stimulans till intagnas läsning. Tjänsten ingår i ett team för ”annan strukturerad verksamhet” där kollegorna arbetar med friskvård, musik, måleri, teater etc. I tjänsten ingår förutom bibliotekstjänst även att stödja teamets övriga funktioner i kultur- och friskvårdsarbete varför ren bibliotekstjänst inte utgör hela arbetstiden. Det är därför positivt om du är lagd åt det estetiska hållet och har andra kunskaper. Stor tonvikt i arbetet ligger i att motivera intagna och hantera krävande situationer. Bokbeståndet hanteras i katalogsystemet Mikromarc.

Kvalifikationer

Bibliotekarieutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren kan finna likvärdig.

Egenskaper som krävs för tjänsten är att besitta skickliga pedagogiska egenskaper, god ledarförmåga med tonvikt på engagemang i arbetet. Förmåga att självständigt planera och utföra arbetsuppgifter. Förmåga att hantera stress och konfliktsituationer. Du bör också ha en hög social kompetens, förmåga till god samarbetsförmåga och flexibilitet.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar och du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning 6 månader

Ansökan

Ansök senast: 2018-06-07
Referensnummer: A784748
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Mark Tingvall

Kriminalvårdsinspektör
08-55937022

Fackliga företrädare

Robert Holmberg
SEKO
077-2280800

Linda Gerdell Letterborn
SACO
077-2280800

Nadine El Bazal
ST
077-22 80 800

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning. 
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid. 

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. 

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post. 
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Sista ansökningsdatum

7 juni

Ort

Österåker

Kontaktpersoner

Mark Tingvall Kriminalvårdsinspektör

Tfn: 08-55937022