Biträdande bibliotekschef

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens satsningar vad gäller bland annat bibliotek, simhallar och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, föreningsbidrag, Kristianstads teater, Kulturhuset Barbacka och Kulturkvarteret. Vi arbetar över ett brett fält och är för närvarande ca 100 medarbetare inom verksamheterna.

Kontaktpersoner

Magdalena Jeppson, bibliotekschef

Tfn: 0733-13 67 14

Vi söker en biträdande bibliotekschef som brinner för att alla våra bibliotek ska fungera som tillgängliga mötesplatser för kultur, information, kunskap och demokratifrågor. Är detta tjänsten för dig vill vi gärna att du skickar in en ansökan! 
  
Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. Läs mer om chefsuppdraget i kommunens Ledarpolicy på www.kristianstad.se.

Biblioteken i Kristianstad är öppna för människor oavsett ålder, social, etnisk eller annan tillhörighet och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. Våra bibliotek är också centra för kulturella upplevelser. Biblioteken i Kristianstad består av Stadsbiblioteket, 11 filialbibliotek, 1 utlåningsstation och Bokbuss. Inom folkbiblioteksverksamheten arbetar cirka 45 personer.

Arbetsuppgifter

Du blir ansvarig för en filial- och bokbussverksamhet i Skånes till ytan största kommun, vilket innebär varierade, spännande och ibland praktiska arbetsuppgifter med starkt medborgarperspektiv.

Som biträdande bibliotekschef fungerar du som enhetschef, underställd bibliotekschefen. Du leder, samordnar och utvecklar verksamheten inom ditt område: filialverksamhet, bokbuss och vaktmästeri med 25 medarbetare. I uppdraget ingår arbetsmiljöansvar, personalansvar och ekonomiskt ansvar. Du sitter i bibliotekets samordningsgrupp med bibliotekschef, teamledare och kommunikatör. Kristianstads bibliotek har en organisation bestående av olika utvecklingsteam. Teamen är Media, Digital, Mötesplatsen och Barn och Unga.

Organisationen är just nu i en utvecklingsprocess och din roll blir att se utvecklingsmöjligheter, se det stora i det lilla och hitta samarbetsvägar både inom bibliotekets organisation, mellan förvaltningar och gentemot andra samarbetspartners.

Som chef företräder du i alla sammanhang kommunen som arbetsgivare. Att vara chef i Kristianstads kommun innebär att ansvara för och utveckla verksamhet, medarbetare och ekonomi. Våra chefer ska vara utvecklingsinriktade och kommunikativa med fokus på mål och resultat.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen är du en initiativrik och drivande person med förmåga att leda och entusiasmera medarbetare. Du är strukturerad och kommunikativ i ditt ledarskap samt kan ta till vara på den kompetens, kreativitet och engagemang som finns hos medarbetarna. Givetvis har du ett helhetsperspektiv liksom samarbetsförmåga.

Du som söker har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller har annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du också har ledarskapsutbildning. Vi vill att du har bred erfarenhet av biblioteksarbete samt erfarenhet av effektiviseringsarbete. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av arbete i ledande position med ansvar för personal, arbetsmiljö och ekonomi.

Du hanterar Office-paketet utan svårigheter och kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift då kommunikation och dokumentation ingår i arbetsuppgifterna. Det är meriterande om du även kan kommunicera på engelska. Du som söker till oss har B-körkort för att smidigt kunna ta dig runt inom Kristianstads kommun.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start snarast enligt överenskommelse. Kristianstads stadsbibliotek kommer att vara din arbetsplats, som ligger centralt i närheten av både bussar och tåg. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Magdalena Jeppsson, bibliotekschef på telefon 0733-13 67 35.

Sista ansökningsdag är 2019-04-24

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Sista ansökningsdatum

24 april

Ort

Kristianstad

Kontaktpersoner

Magdalena Jeppson, bibliotekschef

Tfn: 0733-13 67 14