Skolbibliotekarie, Wendesgymnasiet

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Kontaktpersoner

Christer Karlqvist, rektor

Tfn: 0733-13 69 40

Vi söker en skolbibliotekarie till Wendesgymnasiet som aktivt och i samarbete med pedagogisk personal vill arbeta på att våra elever ska hitta till läsningen i sig och till biblioteket som plats för stimulans och bildning. 

Vi vill att du arbetar för att biblioteket som plats på skolan blir ett självklart ställe där man söker såväl fakta som bildning och stimulans. Vi behöver också en medarbetare som är aktiv i verksamheten, är personalens bollplank och deltar i projekt såsom återkommande läsprojekt och källkritik med mera.

Låter det spännande och vill du anta utmaningen? Välkommen med dina ansökan!

Wendesgymnasiet ligger placerat i vackra omgivningar på Åsums fure. Här finns ett gymnasium med tre yrkesinriktade program Bygg- och anläggningsprogrammet, Fordon och transportprogrammet samt VVS- och fastighetsprogrammet. På Åsums fure finns även andra verksamheter såväl skolverksamheter, såsom Yrkeshögskolans Snickarakademien och SFI-verksamhet med bland annat yrkes-SFI, samt andra kommunala verksamheter.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med lärare integrerar du skolbiblioteket som ett viktig redskap i undervisningen. Som skolbibliotekarie arbetar du med lässtimulering i form av bokprat och läsprojekt men arbetar också tematiskt. Du handleder och utbildar i informationssökning samt mediabevakning men har även en central roll i insatser i verksamheten avseende källkritik.

Utöver stommen i skolbibliotekariens arbete tillkommer en viktig roll i digitaliseringsutvecklingen. Detta innebär att du behöver ha goda kunskaper i och en vilja att ständigt utvecklas i skolans digitala system.

Du kommer också att behöva ta ett ansvar i arbetet med att introducera elever i digitala kompensatoriska hjälpmedel tillsammans med pedagogisk personal. I uppdraget kommer det att ingå arbete som närmar sig marknadsföring av skolan som företrädare för verksamheten. 

Inköp av litteratur ingår i din roll och du deltar i skolans pedagogiska arbetssätt. I kommunen finns ett väl fungerande samarbete med övriga skolbibliotekarier, skolbibliotekcentral och folkbibliotek.

Kvalifikationer

Du som söker har magisterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller bibliotekarieexamen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som skolbibliotekarie i grundskolan eller gymnasieskolan alternativt annan erfarenhet av arbete med barn och unga i åldern 6-19 år. Du ska kunna planera och leda boksamtal och källkritik för gymnasieelever. Vidare behöver du ha goda IT- och digitala kunskaper i och en vilja att ständigt utvecklas i skolans digitala system. Din digitala kompetens måste innefatta sökning i digitala databaser som NE, Britanica eller liknande och det är en fördel om du har erfarenhet av skötsel och upplägg av hemsidor. 

Givetvis har du ett engagerat intresse för barn och ungdomar och deras litteratur. Vi vill också att du har intresse för pedagogiskt arbete och kan samarbeta med pedagoger utifrån din kompetens. Du har förmåga att utveckla vår biblioteksplan i samråd med elever och annan personal. Du är lösningsinriktad och förändringsbenägen som person med god samarbetsförmåga. Att vara flexibel och initiativrik är också egenskaper som vi efterfrågar hos dig.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. 
När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Christer Karlqvist, tf rektor på telefon 044-13 69 40.

Sista ansökningsdag är 2019-05-02. 

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Sista ansökningsdatum

2 maj

Ort

Kristianstad

Kontaktpersoner

Christer Karlqvist, rektor

Tfn: 0733-13 69 40