Bibliotekskonsulent för samordning och utveckling av bibliotekssamverkan

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor. Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Kontaktpersoner

Maria Törnfeldt, Verksamhetschef

Tfn: 023-86118

Arbetsuppgifter

Länsbibliotek Dalarna tillhör Landstinget Dalarnas Kultur- och bildningsförvaltning. Vi arbetar med barnkonventionen som grund och med bibliotekens demokratiska uppdrag för ögonen. Vi söker en bibliotekskonsulent för bibliotekssamverkan i Dalarna. 

Ditt uppdrag är att bidra till förverkligandet av bibliotekssamverkan i Dalarna. Genom samverkan stärker biblioteken demokratin i Dalarna och invånarnas rätt till information, kunskap och kultur. Du arbetar nära biblioteken och leder arbetsgrupper av bibliotekspersonal i projektet. Du stödjer bibliotekscheferna i förändringsarbetet. Du nätverkar med andra bibliotekssamarbeten i landet. Du samordnar införandet av projektet. Sedan blir du den som koordinerar och stimulerar utvecklingsarbetet. Du ansvarar för uppföljning av bibliotekssamarbetet. I arbetet skriver du och pratar inför grupper. Du kommunicerar i digitala kanaler. 

Du är en del av arbetslaget på Länsbibliotek Dalarna. Tillsammans med kollegorna leder du processer, omvärldsbevakar och stödjer biblioteken i utvecklingsfrågor.

Arbetet innebär resor, främst inom länet, men även i övriga Sverige. Övernattningar förekommer.

Kvalifikationer

Krav: Examen i biblioteks- och informationsvetenskap, bibliotekarieexamen eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig och relevant. 

Krav: Vi vill att du är bra på att leda och samordna och att du gärna delar med dig av dina kunskaper och får människor engagerade. Du är öppen och inkluderande och kan både ge och be om hjälp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande: Förståelse för villkoren för folkbibliotekens arbete är meriterande.

Krav: Körkort B behöver du ha i vårt vidsträckta län.

Intervjuer sker under vecka 25.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Om tjänsten

Befattning Bibliotekskonsulent
Ort Falun
Anställningsform Tillsvidare
Från och med Enligt överenskommelse
Antal tjänster 1
Sysselsättningsgrad 100%
Sista ansökningsdatum 2018-06-08
Ref nr 20:2018:73

Upplysning

Verksamhetschef Maria Törnfeldt, e-post maria.tornfeldt@falun.se och telefon 023-86118

DIK Daniel Sundgren, e-post daniel.sundgren@ltdalarna.se och telefon 023-492844

Vision Margareta Nordman, e-post margaretha.nordman@ltdalarna.se och telefon 072-0832091

Sista ansökningsdatum

8 juni

Ort

Falun

Kontaktpersoner

Maria Törnfeldt, Verksamhetschef

Tfn: 023-86118