Antikvarie/arkeolog

Länsstyrelsen Östergötland är en modern myndighet som arbetar med samhällsutveckling i hela länet. Vi får våra uppdrag från regeringen och har många kontakter med myndigheter, kommuner och andra intressenter. Som medarbetare hos oss får du ta ansvar, fatta beslut och driva utveckling tillsammans med skickliga kollegor inom många olika yrkesområden.

Kontaktpersoner

Jenny Knuthammar, Enhetschef

Tfn: 010-223 53 55

Patrick Björklund, Länsantikvarie/ biträdande enhetschef

Tfn: 010-223 53 48

Arbetsuppgifter

På Enheten för kultur- och samhällsbyggnad arbetar vi med frågor som rör hållbar samhällsplanering, boende, krisberedskap, kulturmiljö och klimatanpassning. Främst arbetar vi med ärendehandläggning och tillsyn samt deltar i utredningar och utvecklingsprojekt inom de olika områdena. Totalt är vi ca 35 medarbetare på enheten varav åtta arbetar i kulturmiljögruppen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir framför allt kvalificerad handläggning av arkeologiärenden. Du kommer att arbeta med ärenden om ingrepp i fornlämning, bereda ärenden om arkeologiska utredningar, arkeologi i skog och vid vattendrag, bidrag till arkeologiska insatser och granskning av kommunala detaljplaner. Många av arbetsuppgifterna kommer under de närmaste åren kopplas till arbetet med Ostlänken. Arkeologiska anbudsförfaranden och riksintressebedömning enligt miljöbalken samt upphandling inom ramen för lagen om offentlig upphandling gör du regelbundet. 

Kvalifikationer

Vi vill att du har akademisk utbildning med inriktning mot nordisk arkeologi eller annan utbildning vi bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av uppdragsarkeologi. God insikt i kulturmiljölagens bestämmelser samt bra överblick över lagstiftning som rör planering och byggande, PBL och MB är meriterande. Du har mycket goda kunskaper i svenska språket, såväl i tal som skrift och Officepaketet och ArcGIS är naturliga arbetsverktyg för dig. 

Som person är du flexibel, har god analytisk förmåga och är van att göra egna bedömningar. Du arbetar resultatinriktat, har lätt för att skapa goda relationer och blir en god representant för Länsstyrelsen. Du klarar att arbeta tvärsektoriellt både i grupp och självständigt och har ett samhällsperspektiv i ditt arbete. 
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning. 

Sökord: antikvarie, arkeolog , kulturmiljö, Ostlänken, riksintresse, samhälle

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   1717

Gör ansökan

Sista ansökningsdatum

28 februari

Ort

Linköping

Kontaktpersoner

Jenny Knuthammar, Enhetschef

Tfn: 010-223 53 55

Patrick Björklund, Länsantikvarie/ biträdande enhetschef

Tfn: 010-223 53 48