Bebyggelseantikvarie

Länsstyrelsen Östergötland är en modern myndighet som arbetar med samhällsutveckling i hela länet. Vi får våra uppdrag från regeringen och har många kontakter med myndigheter, kommuner och andra intressenter. Som medarbetare hos oss får du ta ansvar, fatta beslut och driva utveckling tillsammans med skickliga kollegor inom många olika yrkesområden.

Kontaktpersoner

Patrick Björklund, Länsantikvarie/ biträdande enhetschef

Tfn: 010-223 53 48

Jenny Knuthammar, Enhetschef

Tfn: 010-22 35 355

Arbetsuppgifter

På Enheten för kultur- och samhällsbyggnad arbetar vi med frågor som rör hållbar samhällsplanering, boende, krisberedskap, kulturmiljö och klimatanpassning. Främst arbetar vi med ärendehandläggning och tillsyn samt deltar i utredningar och utvecklingsprojekt inom de olika områdena. Totalt är vi ca 35 medarbetare på enheten varav åtta arbetar i kulturmiljögruppen. Nu söker vi ytterligare en bebyggelseantikvarie som ska vara med och bevara, vårda och utveckla länets rika kulturhistoriska miljöer.

Du kommer att arbeta med ärenden och arbetsuppgifter inom det bebyggelseantikvariska området rörande byggnadsminnen, bidrag till kulturmiljöer och kyrkliga kulturminnen. Dina arbetsuppgifter berör också bevakning av länets riksintresseområden för kulturmiljövården. Rådgivning och bevakning av kulturmiljöfrågor i vårt arbete med detaljplaner och översiktsplaner är en viktig uppgift. Sammanställningar, analysarbete och tillsyn inom kulturmiljöområdet ingår löpande. 

Kvalifikationer

Vi vill att du har en akademisk utbildning i kulturhistoriska ämnen med inriktning mot landets bebyggelsehistoria, byggnadsvård, arkitekturhistoria eller utbildning som Länsstyrelsen bedömer lämplig. Du har goda kunskaper i Kulturmiljölagen och relevanta delar av Plan- och bygglagen samt Miljöbalken. Du bör ha erfarenhet av byggnadsantikvariskt myndighetsarbete och kunskaper i de vanligaste digitala programmen. Kunskap och erfarenheter av tillämpning av kulturhistorisk värdering samt restaureringsideologi, erfarenhet av utredningsarbete och/eller projektledarerfarenhet är meriterande. Likaså är kunskaper om statlig bidragshandläggning till kulturmiljöer och stadsplaneringsfrågor meriterande. Körkort är ett krav.

Som medarbetare är du initiativrik, strukturerad och noggrann samt har god helhetssyn. Du levererar resultat inom utsatt tidsram och kan prioritera dina arbetsuppgifter satt i ett bredare sammanhang. Du är självständig i arbetet men har också lätt för att samarbeta då viss del av arbetet sker i projekt eller i arbetsgrupper. Ekonomikunskaper är en fördel. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Anställningens omfattning

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   4861

Gör ansökan

Övrigt

Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning.

Sista ansökningsdatum

28 april

Ort

Linköping

Kontaktpersoner

Patrick Björklund, Länsantikvarie/ biträdande enhetschef

Tfn: 010-223 53 48

Jenny Knuthammar, Enhetschef

Tfn: 010-22 35 355