Utredare

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan? Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.

Kontaktpersoner

Olof Silfwerbrand, funktionschef i Jönköping

Tfn: 036-30 51 87

Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Vi behöver specialist- och expertkompetens för att möta omvärldens krav och för att nå våra strategiska mål därför söker vi nu förrättningsassistenter med inriktning mot utredning till vårt kontor i Jönköping.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår i första hand att självständigt ansvara för arkivutredning i förrättningshandläggningen. Utredningarna är av olika svårighetsgrad som kräver djupare efterforskningar bland gamla handlingar i våra arkiv. Du kommer utreda fastighetsrättsliga frågor som rör gränsers tillkomst, samfällighetsutredningar, servitututredningar, utredning av vattentillhörighet och fiskrätt m.m. 
Du kommer vidare att arbeta med att höja och förbättra kvalitén i fastighetsregistret och registerkartan. Andra arbetsuppgifter som kan förekomma är beredning och granskning av moment i förrättningshandläggningen, ta emot kunder, göra utskick m.m. Arbetet innehåller administrativa arbetsuppgifter. 
Förrättningshandläggningen är till stor del teambaserat och sker i nära samarbete med förrättningslantmätare och andra experter som deltar i handläggningen. Du kommer ingå i nätverk med personer som har liknande arbetsuppgifter och få goda utvecklingsmöjligheter genom samarbete med kollegor, arbete i team och Lantmäteriets interna utbildningar. Arbetsuppgifternas innehåll kan variera över tiden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller eftergymnasial utbildning inom relevanta områden, t.ex. agrarhistoria, arkivutbildning, kulturgeograf, arkeologi, kulturhistoriker, bibliotekarie eller motsvarande kompetens som Lantmäteriet bedömer som relevant för tjänsten.
Du har erfarenhet av arkivutredningar, sökning i arkiv och att tolka information i gamla handlingar. Du har vana vid administrativa arbetsuppgifter och har god datorkompetens. 
Det är meriterande om du har kunskaper inom fastighetsrätt användning av kartor och kartverktyg genom studier eller arbete. 
Vi vill även att du:
• är självgående och energisk för att med snabbhet, noggrannhet och uthållighet kunna hantera ett stort antal förfrågningar, både rutinartade och mer komplexa
• är prestationsinriktad med vana att leverera rätt resultat i tid, 
• har mycket god förmåga att kommunicera både skriftligt och muntligt med kunder och kollegor, samt besitter god språklig analysförmåga
• har ett utvecklat arbetssätt med god struktur, planering och ordning,
• har erfarenhet av och trivs att arbeta i team samt,
• har god samarbetsförmåga samt värdesätter både din egen och dina kollegors tid.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Intervjuer kan komma att genomföras under tiden annonstiden löper.

Kontakta oss

Om du vill veta mer, kontakta gärna Olof Silfwerbrand, funktionschef i Jönköping, telefon 036-30 51 87. Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO Magnus Landgren 040-660 81 83 och för ST inom Lantmäteriet Alf Klang, telefon 044-13 73 03. 
Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. 
Du följer väl oss på Facebook och LinkedIn?

Ansökan

Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2018/4407, senast 2018-06-27. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund. 

Sista ansökningsdatum

27 juni

Ort

Jönköping

Kontaktpersoner

Olof Silfwerbrand, funktionschef i Jönköping

Tfn: 036-30 51 87