Verksamhetschef för folkbiblioteket

Ljungby kommuns värdegrund är vi är öppna, vi är framåt och vi vill. Det betyder att vi håller vad vi lovar, löser problem tillsammans, är modiga och kreativa och har service i fokus. Mångfald och lika villkor är viktigt för oss.

Kontaktpersoner

Ing-Marie Byström, Kultur- och fritidschef

Tfn: 0372-78 92 12

I vår kommun känner vi arbetsglädje, trivsel och trygghet. Vi är ca 2 900 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service och vi välkomnar olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger stora möjligheter till utveckling.

Hos oss är balans i livet viktigt! Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera arbete med familj och fritid, därför tillämpar vi flextid i de verksamheter där det tillåter. Vi har generöst med semester och möjlighet till semesterväxling, subventionerat årskort med Länstrafiken, aktivitets- och massagebidrag och mycket annat. Som medarbetare har du gratis medlemskap i personalklubben, vilket ger möjlighet till gratis träning och bad alla dagar i veckan vid närliggande träningsanläggning och äventyrsbad, samt möjlighet att delta i andra aktiviteter.

Vi har Sveriges viktigaste jobb och ett av dem kan nu bli ditt. 

Folkbiblioteket omfattar huvudbibliotek, tre filialer och bokbuss. Verksamhetschefen har sitt kontor på huvudbiblioteket. 

I Ljungby kommun formar vi framtiden tillsammans! Vill du vara med?

Besök oss gärna på www.ljungby.se/jobb

Arbetsuppgifter

Verksamhetschefen för folkbiblioteket har personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar. Personalgruppen består av ca 20 personer. Verksamhetschefen ansvarar för att driva och utveckla folkbiblioteket. Nuvarande biblioteksplan gäller 2017-2019. I tjänsten ingår också att vara delaktig i kultur- och fritidsförvaltningens ledningsgrupp och bidra med en helhetssyn för att utveckla förvaltningen framåt.

Kvalifikationer

Du ska ha akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande relevant akademisk utbildning som bedöms likvärdig.

Det är meriterande om du har arbetat som chef och gärna från biblioteksverksamhet.

Viktiga personliga egenskaper för tjänsten är att vara kommunikativ, ge ett gott bemötande, drivande och målinriktad. God förmåga att samverka och vara lyhörd internt i organisationen såväl som externt. 

B-körkort är ett krav, samt vara digitalt kunnig.

Anställningens omfattning

Tillträde 2019-03-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A836682

Gör ansökan

Sista ansökningsdatum

3 februari

Ort

Ljungby

Kontaktpersoner

Ing-Marie Byström, Kultur- och fritidschef

Tfn: 0372-78 92 12