IT-bibliotekarie och utvecklingsledare

I Ljungby kommun är vi öppna, vi är framåt och vi vill. Det betyder att vi håller vad vi lovar, löser problem tillsammans, är modiga och kreativa och har service i fokus. Hos oss hittar du Sveriges viktigaste jobb och ett av dem kan nu bli ditt.

Kontaktpersoner

Lina Holmér, Bibliotekschef

Nu finns en perfekt tjänst för dig som verkligen vill påverka och utveckla IT-frågor på Ljungby kommunbibliotek. Du kommer också att ingå i bibliotekets utvecklingsgrupp. 
Biblioteksverksamheten omfattar ett huvudbibliotek, en bokbuss och tre filialer.
Vi erbjuder dig att arbeta i en trevlig miljö med en engagerad och kompetent personalgrupp på 19 personer.
Välkommen till Ljungby kommun!

I Ljungby kommun formar vi framtiden tillsammans! Vill du vara med?

Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för bibliotekssystemen Book-it, Arena mm samt driva utvecklingsprocesser i IT-frågor. Du samverkar med kommunens IT-enhet och våra systemleverantörer. 
Som webbansvarig arbetar du för att utveckla vår webb. Du deltar i handledning och visningar av bibliotekets digitala utbud av tjänster, som IT-bibliotekarie förväntas du vara ett stöd för dina kollegor i kunskapsinhämtning samt utbildning inom området.
Ljungby kommunbibliotek bedriver utveckling och förändringsarbete med hjälp av LEAN och du kommer som en av bibliotekets utvecklingsledare vara en viktig del i framtida utvecklingsarbeten.
Du deltar dessutom i bibliotekets ordinarie verksamhet med pass, informationssökning m.m. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår. Omvärldsbevakning ingår som en central del av arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en examen i biblioteks- och informationsvetenskap, alternativt annan IT-inriktad högskoleutbildning med erfarenhet av biblioteksarbete. Det är meriterande med kunskaper om biblioteksdatasystemet BOOK-IT som avancerad användare och att du har erfarenhet av att ha arbetat med webbplatser och/eller kunskaper i CSS och HTML.
Du har förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer samt ha god kommunikativ och pedagogisk förmåga, du är bekväm med att prata inför olika typer av grupper, du är lyhörd gentemot kollegor och allmänhetens behov. 
Det är viktigt att du kan arbeta strukturerat och självständigt men också fungerar väl i grupp då tjänsten som IT-bibliotekarie och utvecklingsledare handlar mycket om samverkan och möten med kollegor och andra aktörer både i och utanför biblioteket och genom digitala kanaler. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
B-Körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde vecka 33 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A788867

Gör ansökan

Övrigt

Du söker tjänsten via Offentliga Jobb. Betyg och intyg behöver inte bifogas ansökan utan tas med vid en eventuell intervju.

Vi påbörjar rekryteringsarbetet efterhand som ansökningarna kommer in och intervjuer planeras preliminärt till v. 25

Kommunen tar ansvar för hela rekryteringen och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och annonssäljare.

Sista ansökningsdatum

17 juni

Kontaktpersoner

Lina Holmér, Bibliotekschef