Arkivarie med fokus på elektronisk arkivhantering

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Kontaktpersoner

Åsa Berglund

Tfn: 046-222 16 71

Avdelningen Dokumenthantering

Sektionen Juridik och dokumenthantering, avdelningen Dokumenthantering, söker nu en arkivarie med fokus på elektronisk arkivhantering (tidigare IT-arkivarie). Som arkivarie vid Lunds universitet stöttar och utvecklar du informationshanteringen inom verksamhetsområdena utbildning, forskning och administration.

Du har din arbetsplats på Arkivcentrum Syd i sydöstra delen av Lund och arbetar nära ansvarig chef och tillsammans med andra arkivarier samt registratorer och systemförvaltare.

Vi söker dig som ser lösningar framför problem och som är målinriktad, drivande och initiativtagande. Du har förmåga att planera och strukturera arbetet mot mål. Det är av stor vikt att du har lätt för att samarbeta med andra och kommunicera på ett pedagogiskt sätt.

Arbetsuppgifter

Din uppgift är att driva frågor som rör elektronisk arkivhantering inom Lunds universitet. Du är en central part i kravställande, införande och utveckling av e-arkiv och fungerar i detta som en kompetensnod och koordinator. Du samverkar i detta med andra inom myndigheten, bland annat IT-specialiserade medarbetare. Du deltar i andra utvecklingsarbeten som rör hantering av forskningsdata, dataskydd och informationssäkerhet för avdelningens räkning. Du ska omvärldsbevaka utvecklingen inom området elektronisk informationshantering med särskilt fokus på arkiv. En viktig uppgift är att informera, ge råd till och utbilda chefer och medarbetare.  Du ska också kunna genomföra utredningar och utarbeta styr- och stöddokument.

I arbetsuppgifterna ingår också att vara systemförvaltare för arkivhanteringssystemet Klara Arkiv samt vara back-up till ordinarie systemförvaltare av dokument- och ärendehanteringssystemet W3D3.

Kvalifikationer

För denna anställnings krävs:

  • Relevant akademisk examen där arkivvetenskap ingår (minst 60 hp/40 p)
  • God kunskap om regelverk som styr informationshanteringen vid en myndighet
  • Mycket goda kunskaper om arbete med elektronisk arkivinformation
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i engelska
  • Att du är strukturerad, målinriktad, drivande, initiativtagande och bra på att kommunicera

Det är meriterande om du har:

  • Arbetat med införande och/eller förvaltning av e-arkiv och/eller andra IT-stöd för informationshantering
  • Arbetat praktiskt med leveranshantering till e-arkiv
  • System- eller datavetenskaplig utbildning
  • Arbetat med öppna data/forskningsdata och/eller dataskyddsfrågor

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde 2018-08-13 eller efter överenskommelse. Provanställning på 6 månader kan tillämpas. 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

 

Sista ansökningsdatum

17 juni

Ort

Lunds kommun

Kontaktpersoner

Åsa Berglund

Tfn: 046-222 16 71