Chef till kommunikationsstödsenheten

Vill du tillsammans med oss ta nästa steg i utvecklingen av Naturvårdsverkets kommunikation för en bättre miljö?

Kontaktpersoner

Berit Oscarsson, kommunikationschef

Tfn: 010-698 13 61

Du kommer att leda en enhet på cirka 15 medarbetare som är positiva till utveckling av såväl arbetssätt och metoder som förmåga att arbeta i team. I ditt ledarskap är relationerna till medarbetarna i fokus. Du coachar dem i att utvecklas såväl individuellt som tillsammans.

Kommunikationsstödsenheten ger stöd till hela verksamheten i planerade och händelsestyrda kommunikationsinsatser. Enheten ansvarar för att förvalta och utveckla metoder för kommunikation och genomför målgruppsanalyser, kommunikationsaktiviteter och uppföljningar. I uppdraget ingår också att ge stöd till konferenser och till samverkan med externa aktörer. Kommunikationsavdelningen består av Kommunikationsstödsenheten och  Webbenheten och de båda enheterna har ett nära samarbete.

Dina arbetsuppgifter

Du leder, utvecklar och följer upp arbetet på enheten och säkerställer att myndigheten uppnår effekter med kommunikation. Du stödjer kommunikatörerna i det pågående arbetet och skapar delaktighet i planeringen av kommande verksamhet. Du jobbar aktivt med kompetensförsörjning och omprioriteringar när nya frågor dyker upp.

Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och ni pekar tillsammans ut riktningen för avdelningens utveckling och myndighetens kommunikationsarbete. Du har många kontakter med övriga enhetschefer på Naturvårdsverket för att säkerställa bra leveranser och ett gott samarbete mellan avdelningarna.

Du utvecklar medarbetarnas engagemang och ser till att de har rätt förutsättningar för att utföra sitt arbete. Du medverkar till gott arbetsklimat, delaktighet och samverkan.
Din kompetens

Vi söker dig som har minst tre års erfarenhet av att arbeta som chef. Du har yrkeserfarenhet inom kommunikation. Du har också universitets- eller högskoleutbildning eller motsvarande inom området. Du har förståelse för statstjänstemannarollen som du exempelvis har skaffat dig genom arbete i offentlig sektor.


Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är stabil och kan se till helheten. Du leder andra genom att delegera, coacha och uppmuntra till utveckling. Du är samarbetsinriktad och här bra på att kommunicera. Du är handlingskraftig och har förmåga att hitta lösningar även då förutsättningarna inte är helt tydliga. 
Utbildningar i ledarskap och erfarenheter från digital utveckling är meriterande.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med chefsförordnande som är tidsbegränsat till tre år med möjlighet till förlängning. Anställningens placering är Stockholm. Tillträde snarast enligt överenskommelse.


Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 22 augusti 2018.

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta:
Berit Oscarsson, kommunikationschef, tel 010-698 13 61, samt Marie Öquist, facklig representant, ST, Andrea Mesko Petersson, facklig representant, Saco. Du når oss på tel 010-698 10 00.

Sista ansökningsdatum

22 augusti

Ort

Stockholm

Kontaktpersoner

Berit Oscarsson, kommunikationschef

Tfn: 010-698 13 61