Arkivhandläggare

Rättsavdelningen är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Avdelningen är organiserad i tre processenheter (rättsligt styrning och stöd, förvaltningsrätt och informationsförvaltning) samt sju regionala rättsenheter och ett kansli.

Kontaktpersoner

Inger Sjögreen, Rekryterande chef

Tfn: 010-56 75 788

Vid rättsenhet Bergslagen arbetar för närvarande sammanlagt fyra grupper inom områdena rättstillämpning, förvaltningsrätt och informationsförvaltning. Vi söker en arkivhandläggare som vill arbeta för gruppen Informationsförvaltning. Det geografiska ansvarsområdet omfattar Värmland-, Örebro- och Dalarnas län.

Arbetsbeskrivning

Som arkivhandläggare arbetar du med att förvalta centralarkivet. Det innebär att sköta interna lån av handlingar ur arkiven, in- och utsortering av handlingar, sekretesspröva och lämna ut allmän handling, genomföra gallring, delta i ordnande och förtecknande. Andra arbetsuppgifter kopplade till våra centralarkiv kan förekomma. Du kommer att utföra arbetet självständigt med hjälp av kollegor som är arkivarier samt arkivhandläggare och du kommer att ha mycket kontakt med handläggare och närarkivspersonal. Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med arkiv eller motsvarande inom offentlig sektor och som är säkerhetsmedveten och noggrann. Eftersom mycket av Polismyndighetens arkivbildning är digital måste du vara intresserad av att hantera digital information och kunna ta till dig nya IT-system. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Gymnasieutbildning, gärna inom humaniora, samhällsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Erfarenhet av att arbeta med arkiv eller motsvarande inom offentlig sektor, t.ex. som arkivassistent
  • God datorvana
  • God förmåga och vana att uttrycka dig i tal och skrift samt har förmåga att öka arbetstakten utan att kvaliteten ersätts.

Meriterande

Det är meriterande om du har:

  • Utbildning om arkivvård, ordnande och förtecknande
  • Kunskaper om relevant lagstiftning om arkiv såsom arkivlagen, tryckfrihetsförordningen, offentlighet- och sekretesslagen
  • Erfarenhet av sekretessprövning och utlämnande av allmänna handlingar
  • B-körkort

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är noggrann, är ansvarstagande, har ordningssinne och är serviceinriktad. Du kan arbeta självständigt och är flexibel till din läggning. Då gruppen består av både arkivarier, arkivhandläggare samt registratorer ser vi att du har god samarbetsförmåga, men också känner dig bekväm med att arbeta självständigt.

Du ska kunna utföra visst fysiskt ansträngande arbete, som exempelvis att lyfta arkivkartonger i samband med leverans. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Inger Sjögreen, 010-56 75 788

Fackliga företrädare

SACO-S, Kent Svärd tfn 010-56 34 211

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn 010-56 38 710

Fackförbundet ST, Johan Gertz, tfn 010-56 77 092

SEKO Polisen, Karna Tillheden tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställning

Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning

Arbetsort: Örebro

Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kan komma att genomföras före anställning.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 2018-08-27. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Skicka din ansökan via e-post till: jobb.na@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med dnr A389.563/2018 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:

Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Charlotte Ryrberg, tel. 070-229 19 30.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information.

Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sista ansökningsdatum

27 augusti

Ort

Örebro

Kontaktpersoner

Inger Sjögreen, Rekryterande chef

Tfn: 010-56 75 788