Regionbibliotekschef

Vi söker en verksamhetschef för den regionala biblioteksverksamheten inom kultur och utveckling. Verksamhetschefen verkar utifrån den regionala biblioteksplanens mål och prioriteringar för att leda och samordna arbetet. Tjänsten är en tillsvidareanställning som utgår från Jönköping.

Kontaktpersoner

Jörgen Lindvall, Kulturchef

Tfn: 0706-15 01 62

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en modern och utvecklingsintensiv verksamhet. Kombinationen av att ständigt arbeta med förbättringar, ha viljan och förmågan att tänka innovativt och att också våga prova nytt har gjort att vi är en verksamhet i framkant inom flera områden. Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med

Ditt fokus är att driva och leda den strategiska utvecklingen inom verksamheten utifrån utmaningar och tillgängliga resurser.
Du är chef för en verksamhet med fem medarbetare där du är arbetsgivarföreträdare och har fullt personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar.

Du samarbetar med länets bibliotekschefer för att möta utvecklings- och förändringsbehov på lokal, regional och nationell nivå. Därutöver ansvarar du för regionbibliotekets del i det regionala kultursamverkansarbetet. Du är också en del i utvecklingsgruppen för det gemensamma verksamhetsområdet kultur och utveckling, där du förväntas bidra med kunnande, kompetens och engagemang. Du synliggör och kommunicerar regionbibliotekets uppdrag och arbete.

För att du ska trivas hos oss

Vi söker dig med bred erfarenhet av arbete med kommunikation och ledarskap inom process och projektarbete. Vi vill att du har erfarenhet av att leda en utvecklingsverksamhet. Goda kunskaper i att hantera det svenska språket i skrift och tal. Innehar körkort. Om du har utbildning eller erfarenhet av verksamhet inom biblioteksutveckling så ses det som positivt. Erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande.

Detta värderar vi högt

Du är lyhörd i möte med människor, tillitsfull och har förmåga att arbeta dialogbaserat. Engagerad och har en god förmåga att arbeta med tydlighet, och skapa varaktiga relationer och nätverk. Du är också drivande och nytänkande i utvecklingsfrågor samt bra på att kommunicera dessa i både tal och i skrift. Du är lösningsfokuserad och det är självklart för dig att samverka för att nå resultat. Du har förmågan att inspirera andra och har ett intresse för den digitala samhällsutvecklingen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Så här gör du om du är intresserad

Sista ansökningsdag är den 2019-06-20. För ytterligare information, kontakta Kulturchef Jörgen Lindvall på 0706-150162.

Välkommen med din ansökan.

Sök jobbet som Regionbibliotekschef

Sista ansökningsdatum

20 juni

Ort

Jönköping

Kontaktpersoner

Jörgen Lindvall, Kulturchef

Tfn: 0706-15 01 62