Bibliotekarie/Informationsspecialist

Gör skillnad. Varje dag. Enhet HTA Skåne och Sjukhusbibliotek ingår i avdelningen forskning och utbildning inom Skånes universitetssjukvård. HTA, Health Technology Assessment, på svenska "Utvärdering av teknologier i vården", är en metod för att systematiskt sammanställa och utvärdera vetenskapliga publikationer om diagnostik, behandling och omvårdnad.

Kontaktpersoner

Sofia Moberg, Enhetschef

Tfn: 0725-99 83 73

Eva Karin Karlsson - Bibliotekarie/Informationspecialist HTA Skåne

Tfn: 040-33 28 29

I arbetet med en HTA-analys samlas och granskas publikationer genom en systematisk process för att kartlägga metoder som vården använder. Befintliga och nya metoder evidensgraderas med hjälp av det tillgängliga vetenskapliga underlaget. Analysen har fokus på patientnyttan men innefattar också etiska, ekonomiska och organisatoriska aspekter. HTA Skåne ger resurs- och metodstöd åt alla förvaltningar i Region Skåne som bedriver vård, diagnostik eller behandling.

Inom enheten finns även sjukhusbiblioteket. Biblioteket har verksamhet i Lund och Malmö och är ett kombinerat sjukhusbibliotek som omfattar:
- en medicinsk företagsbiblioteksdel som i allt väsentligt har koppling till utbildnings- och forskningsbiblioteksområdet
- en patientinriktad del som arbetar med patientinformation, -utbildning, föreläsningar, läkande läsning och kulturförmedling.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en bibliotekarie/informationsspecialist till HTA Skåne med huvudsaklig placering i Lund men tjänstgöring i Malmö kan vara aktuell.

I dina arbetsuppgifter ingår att:
- inom ramen för HTA Skåne genomföra omfattande litteratursökningar och genomgångar av vetenskapliga studier inom olika terapi-/ämnesområden (sökning, sållning och sortering)
-bidra till fortlöpande översyn, utveckling och kvalitetssäkring av rutiner och processer kopplade till arbetsområdet
-arbeta med medicinsk informationssökning, handledning och undervisning inom ramen för sjukhusbibliotekets dagliga verksamhet

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Arbetsuppgifterna förutsätter en god kunskap om, samt erfarenhet och intresse av att arbeta med omfattande databas- och informationssökning. Du har erfarenhet av undervisning och handledning. Du har god förmåga att sammanställa och skriva rapporter och utredningar som kan förstås också av andra än specialister. HTA-arbetet är nära knutet till forskning och att kunna tolka publicerade forskningsresultat ses som önskvärt. Egen erfarenhet av forskning och/eller arbete på ett forskningsbibliotek inom medicinskt eller näraliggande ämnesområde är meriterande. Erfarenhet av sjukhusbibliotek eller arbete inom vården ses också som meriterande. Du har goda färdigheter i svenska och engelska och har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift.

Vi söker dig som är resultatinriktad och självgående samt har god problemlösningsförmåga. Du är kvalitetsmedveten och strukturerad. Vi vill att du deltar i utvecklingen av vår verksamhet genom att vara ansvarstagande, utåtriktad och förändringsorienterad. Vi ser gärna att du är kommunikativ och har god pedagogisk förmåga. Som person är du flexibel samt har lätt för att samarbeta med användare och kollegor. Du ser ständigt lärande och kompetensutveckling som en naturlig del av arbetet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde 2019-10-01 eller enligt överenskommelse. Intervjuer planeras till vecka 26.

Ansökan

Ansök senast:   2019-06-07

Referensnummer:   A872556

Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk.

 

Kontaktpersoner

Sofia Moberg - Enhetschef 0725-99 83 73 sofia.moberg@skane.se

Eva Karin Karlsson - Bibliotekarie/Informationspecialist HTA Skåne 040-33 28 29 evakarin.karlsson@skane.se

Facklig företrädare

Malin Prymne - DIK 0702-91 68 96malin.prymne@skane.se

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Sista ansökningsdatum

7 juni

Ort

Lund

Kontaktpersoner

Sofia Moberg, Enhetschef

Tfn: 0725-99 83 73

Eva Karin Karlsson - Bibliotekarie/Informationspecialist HTA Skåne

Tfn: 040-33 28 29