Utvecklingsledare Regionbibliotek Stockholm

Vi söker dig som vill arbeta och utveckla Regionbibliotek Stockholm. Har du en bakgrund inom området och vill arbeta med digital kompetens och kunskapsförmedling inom medie- och informationskunskap? Är du strukturerad och drivande och tycker om att arbeta i projektform? Då kan det vara dig vi söker.

Kontaktpersoner

Camilla Luterkort, Chef

Tfn: 0724-50 70 81

Utvecklingsledare Regionbibliotek Stockholm

Den regionala biblioteksverksamheten syftar enligt Bibliotekslagen till att främja samarbete, verksamhetsutveckling och kvalitet när det gäller de folkbibliotek som är verksamma i länet. Regionbibliotek Stockholm ska arbeta i nära samråd med länets folkbibliotek och komplettera, stödja och utveckla kommunernas biblioteksverksamhet. Regionbiblioteket fungerar som en regional samarbetspartner inom biblioteks-, informations- och kulturområdet och ska samverka med övriga länskulturfunktioner (Dans i Stockholms stad och län, Film Stockholm, Länsmusiken i Stockholm, Slöjd Stockholm, Stockholms läns museum). Digitalt först med användaren i fokus är ett nationellt kompetensutvecklingsprojekt som finansieras under åren 2018-2020 av Kungliga biblioteket. Syftet med projektet är att höja bibliotekens digitala kompetens och förmåga till kunskapsförmedling inom medie- och informationskunskap. 

Regionbibliotek Stockholm har idag 10 medarbetare och verksamheten ingår i Region Stockholms kulturförvaltning, med placering på Södermalm i Stockholm. 

Arbetsuppgifter

Du kommer främst att arbeta med utveckling, planering och genomförande av kompetensutvecklingsinsatser för bibliotekspersonal på länets bibliotek inom projektet Digitalt först med användaren i fokus. Du kommer också att få möjlighet att delta stödjande i övriga aktiviteter på enheten och i MIK-relaterade insatser på kulturförvaltningen i stort. Du kommer att ha kontakt med och samarbeta med biblioteksmedarbetare i länets olika kommuner och arbetsuppgifterna innefattar resor inom länet och inom Sverige.  

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning, gärna inom biblioteks- och informationsvetenskap, samt med erfarenhet av utvecklingsarbete och arbete i projektform. Du ska ha relevant erfarenhet av arbete inom biblioteks- eller undervisningssektorn. 

Erfarenhet av arbete inom medie- och informationskunskap (MIK) samt olika former av digital biblioteksverksamhet, t.ex. digitala medier, kommunikation i digitala kanaler, programverksamhet inom området, makerspaceverksamhet och digitalt skapande är meriterande. Erfarenhet av pedagogiskt arbete är meriterande och erfarenhet av process- eller projektledning är meriterande. 

Du är reflekterande, analytisk, strategisk och drivande, och du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Du kommer att arbeta tillsammans med ett team av utvecklingsledare på Regionbibliotek Stockholm och kollegor från övriga länskulturfunktioner, t.ex. Film Stockholm. 

Varaktighet 

Projektanställning 100 % med tillträde snarast och dock längst t o m  31 december 2020. 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Sista ansökningsdatum

1 mars

Ort

Stockholm

Kontaktpersoner

Camilla Luterkort, Chef

Tfn: 0724-50 70 81