Medicinsk bibliotekarie

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Kontaktpersoner

Ingrid Hammarstrand, Enhetschef

Tfn: 060-18 25 33

Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Arbetsuppgifter

Är du en nyfiken och ambitiös bibliotekarie som vill vara med och utveckla medicinska biblioteksverksamheten inom Region Västernorrland? Vi söker nu en vikarie under perioden 2019-09-02-2021-06-30.

Arbetet på ett medicinskt bibliotek är varierat och innefattar både administrativt och uppsökande arbete. I den inre tjänsten ingår administration av tryckta och elektroniska tidskrifter med kontakt mot prenumererande kliniker och hantering i system, samt fjärrlån. Arbetsuppgifterna kan därutöver bestå av: 

  • Uppsökande verksamhet mot personalen vid kliniker och hälsocentraler 
  • Informationssökning, både genom handledning och på uppdrag
  • Utbildning i bibliotekets e-tjänster, både för specifika målgrupper och mer allmänt 
  • Vanligt förekommande arbetsuppgifter vid ett medicinskt bibliotek, t ex biblioteksservice via lånedisk, telefon och e-post.

Du ingår i ett team med fem bibliotekarier och en biblioteksassistent som arbetar aktivt tillsammans i länet. Utifrån din kompetens och dina erfarenheter kan tjänstens innehåll anpassas och du ges möjlighet till utveckling och fördjupning inom olika ansvarsområden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Du har kunskap och erfarenhet av informationssökningar i databaser och användarundervisning. Du har goda IT-kunskaper och ett stort intresse för att arbeta med det digitala biblioteket. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Meriterande är erfarenhet av liknande arbetsuppgifter vid medicinskt bibliotek samt erfarenhet av pedagogiskt arbete.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du är trygg som person och din samarbetsförmåga med kollegor och låntagare är avgörande för hur du ska kunna trivas och arbeta i rollen. Du är lyhörd och inkluderar andra. Din förmåga att arbeta självständigt och strukturerat är god och du planerar och prioriterar dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt.

Vi förutsätter att du har ett positivt och professionellt förhållningssätt med besökaren i fokus.

Är du intresserad av att bli en del av vårt team och vara med och utveckla vår verksamhet? Välkommen med din ansökan!

Anställning

Vikariatsanställning

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-05-05

Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Gudrun Kornijenko, Vision, Telefon: 0611-843 59,

E-post: gudrun.kornijenko@rvn.se

Ingrid Hammarstrand, Enhetschef, Telefon: 060-18 25 33

E-post: ingrid.hammarstrand@rvn.se

Ingrid Johnson, DIK Telefon: 060-18 20 47

E-post: ingrid.johnson@rvn.se

Sista ansökningsdatum

5 maj

Ort

Sundsvall

Kontaktpersoner

Ingrid Hammarstrand, Enhetschef

Tfn: 060-18 25 33