Arkivarie

Vill du bidra till utvecklingen av den statliga verksamheten? Just nu söker Riksrevisionen en arkivarie under två år.

Kontaktpersoner

Erik Petersson, arkivarie

Tfn: 0734-45 20 11

Petra Bergman, chefsjurist

Tfn: 0734-45 20 52

Arbetsuppgifter

Som arkivarie kommer du att arbeta med hanteringen av Riksrevisionens fysiska arkiv så att den sker i överensstämmelse med både lagstiftningens krav och verksamhetens behov. I detta ingår bl.a. att ordna och förteckna arkivet, inventera och samla arkivbestånd, flytta om arkivmaterial samt planera för hur arkivlokalerna ska användas i framtiden. I arbetsuppgifterna kommer även ingå att delta i planering och administration av en kommande flytt av arkivet samt att i övrigt delta i arbetsuppgifter som förekommer på avdelningen som t.ex. gallringsutredningar och viss registratorsverksamhet.

Anställningen är placerad på rättsavdelningen som ansvarar för juridiskt stöd, arkiv, registratur och upphandling. Avdelningen leds av myndighetens chefsjurist och består av 15 medarbetare.

Vi erbjuder dig en professionell och stimulerande miljö med goda möjligheter till personlig utveckling.

Vi söker

Vi söker dig som har en examen i arkivvetenskap eller som har tillägnat dig kunskaperna på annat sätt. Du har grundläggande kunskaper om arkiv i offentlig verksamhet liksom erfarenhet av att ordna och förteckna arkiv.

Som person är du ansvarstagande, flexibel och serviceinriktad. Du har också en god förmåga att uttrycka dig enkelt och tydligt i såväl tal som skrift. Arbetet kräver god organisatorisk förmåga och att du kan samarbeta med olika personalkategorier, men också att du kan arbeta självständigt. Du har lätt för att ta egna initiativ, tilltalas av din egen och verksamhetens utveckling, har ett gott omdöme och utför ditt arbete med stor noggrannhet.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt om anställningen

Anställningen är en visstidsanställning på två år. Tillträde sker snarast enligt överenskommelse.

Vår arbetsplats är belägen på Nybrogatan i centrala Stockholm.

På grund av kommande ledigheter planeras intervjuer för anställningen till den 11–29 juni.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass, vilket förutsätter svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställningen i enlighet med bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen.

Ansökan

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2018-06-11. Du kommer även få svara på ett antal frågor i samband med att du skickar in din ansökan.

Genom att skicka in din ansökan ger du ditt medgivande till hantering av dina personuppgifter i rekryteringen.

Mer information om anställningen

Vill du veta mer? Kontakta arkivarie Erik Petersson, 0734-45 20 11 eller chefsjurist Petra Bergman, 0734-45 2052.

Mer information om hur det är att arbeta hos Riksrevisionen hittar du på vår hemsida.

Fackliga representanter

Per Dackenberg, Saco-S/Riksrevisionen, 08-5171 4272.

Ingvar Önnhage, ST/Riksrevisionen, 08-5171 4097.

Om Riksrevisionen

Riksrevisionen är en oberoende myndighet med uppdrag att granska statens verksamhet. Vår uppgift är att bedöma resultatet av statliga insatser, om skattepengar använts effektivt och om myndigheter redovisat sin verksamhet på ett rättvisande sätt. Resultaten av våra granskningar får ofta stor uppmärksamhet och ligger till grund för debatt och beslut om förändringar i viktiga samhällsfrågor.

Vi har även ett internationellt utvecklingssamarbete med flera revisionsmyndigheter runtom i världen.

Sista ansökningsdatum

11 juni

Ort

Stockholm

Kontaktpersoner

Erik Petersson, arkivarie

Tfn: 0734-45 20 11

Petra Bergman, chefsjurist

Tfn: 0734-45 20 52