Bibliotekarie med övergripande ansvar för barn och unga

Hos oss i den moderna kurorten Ronneby kan du bli delaktig i utvecklingen av ett hållbart samhälle med människan i fokus. Ronneby kommun har 29 600 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog.

Kontaktpersoner

Therese Emilsson Persson, bibliotekschef

Tfn: 0457-61 74 72

Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg. Inom kommunen jobbar 2 300 anställda för att ge bästa möjliga service till våra invånare, besökare och företagare. 

Vi söker nu en bibliotekarie med övergripande ansvar för barn- och ungdomsverksamheten. Folkbiblioteken i Ronneby består av ett stadsbibliotek som ligger centralt i Ronneby, samt filialbibliotek i Bräkne-Hoby, Hallabro, Hjorthöjden, Kallinge och Listerby. Organisationen som är en del inom Teknik-, fritid- och kulturförvaltningen består av bibliotekschef och 17 medarbetare. Vi arbetar verksamhetsinriktat utifrån aktuell biblioteksplan. 

Vill du bli en av oss?

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs. Erfarenhet av ledande uppdrag är en merit.

Omfattning: Heltid. 100%

Löneform: Månadslön.

Tillträde: 2019-07-01. Eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att ha det övergripande ansvaret för mediehantering och folkbibliotekets verksamhet för barn och unga, med specifikt ansvar för stadsbibliotekets medieinköp och verksamhet för målgruppen som bokprat och programaktiviteter. Du leder, driver på och utvecklar barnverksamheten tillsammans med dina kollegor. Du har huvudansvar för det pågående arbetet med Språkstegen för små barns språkutveckling, som är en regional samverkan. Du är också aktiv i att skapa goda samarbeten med andra utanför biblioteksorganisationen. 

I ditt uppdrag kommer att ingå att se över samverkan med kommunens skolbibliotekarier när det gäller läsfrämjandeuppdraget och hur vi själva inom folkbiblioteket utvecklar vårt arbete med att stimulera till läsning. Vi har för närvarande en projektanställd mediepedagog som arbetar med det digitala berättandet och du kommer också att vara en del i detta arbete. 

Kvalifikationer

Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Du har god erfarenhet av att arbeta med biblioteksverksamhet för barn och unga när det gäller läsfrämjande arbete. Du har god kännedom om barn- och ungdomslitteratur och har ett intresse för den digitala tekniken och att utveckla aktiviteter utifrån ett digitalt perspektiv. Du är idérik och kreativ och gillar att ha mycket verksamhet igång och samtidigt har du bra struktur i ditt arbete. Du ska också ha en förmåga att leda och entusiasmera dina kollegor och ta vara på deras idéer i ett utvecklingsarbete. I arbetet ingår även pass i informationsdisken, vilket innebär helg- och kvällstjänstgöring. I disken har du bra känsla för service och sätter besökaren i centrum. 

B-körkort krävs. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Kontaktpersoner

Therese Emilsson Persson
bibliotekschef
Telefon: 0457 61 74 72
E-post: therese.emilssonpersson@ronneby.se

Liselott Mathisson, DIK
Telefon: 0457-61 74 73
E-post: liselott.mathisson@ronneby.se

Therese Karlsson 
Vision
Telefon: 0457-61 81 17
E-post: therese.karlsson@ronneby.se

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ronneby kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande vill vi att du ansöker via den digitala länken. 

Ansökan 

Arbetsgivarens referensnummer: A845266

Senaste ansökningsdag: 2019-02-28

Sök jobbet här

Sista ansökningsdatum

28 februari

Ort

Ronneby

Kontaktpersoner

Therese Emilsson Persson, bibliotekschef

Tfn: 0457-61 74 72