Registrator

Är du en kunnig och trygg registrator som gillar att bidra till utveckling i din yrkesroll? Lockas du av att arbeta i en förvaltningsmyndighet som präglas av såväl expertkunnande som internationellt samarbete? Då kan detta vara tjänsten för dig.

Kontaktpersoner

Sofia Strand, stabschef

Tfn: 08-40 90 77 94

Carina Dahlgren, registrator

Tfn: 08-40 90 77 84

Rymdstyrelsen söker nu en efterträdare till vår nuvarande registrator som går i pension i slutet av året.

Som ensam registrator hos oss har du det praktiska ansvaret för myndighetens registratur. Det innebär att du har en självständig roll i en liten myndighet med korta besluts- och samarbetsvägar till ledning och kollegor. Stabschefen är ditt stöd och bollplank i registraturverksamheten.

Rymdstyrelsen använder idag diarieföringssystemet Acta (Platina-baserat) och planerar för en övergång i närtid till ett digitalt ansöknings- och ärendehanteringssystem. Som registrator kommer du att ha en central roll i det utvecklings- och förändringsarbetet, och bl.a. arbeta nära övriga kollegor.

Organisatoriskt är tjänsten placerad i Rymdstyrelsens stab och underställd stabschefen, som också är arkivansvarig. På myndigheten arbetar idag 21 medarbetare.

Arbetsuppgifter

 • Du ansvarar för grundläggande registratorsuppgifter, såsom posthantering, diarieföring/registrering, avslut och arkivering av slutförda ärenden och allmänna handlingar, och att besvara rutinartade förfrågningar.
 • Du verkar för god diarieföring på myndigheten genom att exempelvis stötta och ge råd till ledningen och medarbetarna i registraturfrågor.
 • Du bevakar relevanta lagar och föreskrifter och arbetar proaktivt för efterlevnad av dessa.
 • Du bevakar därtill vilka behov av arkivstöd som kan uppstå i myndigheten och utför viss systemadministration av diarieföringssystemet.

Rymdstyrelsen är en liten myndighet vilket innebär att våra medarbetare behöver vara beredda att hjälpa till där behov uppstår, i stort som smått. Myndighetens verksamhetsstöd finns samlat i staben som tillämpar ett tvärfunktionellt arbetssätt. Det innebär att tjänsten som registrator till viss del kommer att omfatta andra förekommande arbetsuppgifter inom stabens verksamhetsområden, t.ex. viss personaladministration. För en av dina blivande stabskollegor betyder det att vara andrahandsansvarig för registraturen.

Kvalifikationer

 • Diplomerad registrator eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig.
 • Minst tre års erfarenhet av registratorsarbete i svensk myndighet eller annan offentlig verksamhet.
 • Goda kunskaper om de bestämmelser som reglerar verksamhetsområdet, bl.a. tryckfrihetsförordningen, offentlighets- och sekretesslagen, arkivlagen och förvaltningslagen.
 • Goda kunskaper om och erfarenhet av arbete i digitala ärendehanteringssystem.
 • God datorvana med grundläggande kunskaper i MS Office och Adobe Acrobat.
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska.

Meriterande är:

 • Erfarenhet av arbete i Platina-miljö och dokumenthanteringssystem, t.ex. SharePoint.
 • Erfarenhet av utvecklingsarbete inom registratur, t.ex. digitalisering av ärendehanteringssystem.
 • Erfarenhet av att utbilda inom områdena registratur och arkiv.
 • Utbildning inom arkivvetenskap eller motsvarande, eller erfarenhet av praktiskt arkivarbete.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att kunna utföra uppgifterna som registrator på Rymdstyrelsen behöver du ha mycket god administrativ och organisationsförmåga, vara omdömesgill samt säker och trygg i din yrkesroll. Du arbetar strukturerat och noggrant och klarar av att arbeta självständigt, ta initiativ och på egen hand planera ditt arbete. Då du kommer att ha ett nära samarbete med medarbetarna på myndigheten, och även många kontakter med aktörer inom Rymdstyrelsens verksamhetsområden, är det viktigt att du också har mycket god samarbetsförmåga. Vi tror att du trivs mycket bra i din yrkesroll och tar dig an den med en positiv attityd, utvecklingslust och driv.

Svenskt medborgarskap krävs eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass.

Vi erbjuder dig

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Sex månaders provanställning kommer att tillämpas. Tillträde så snart som möjligt.

Kontakta oss

Sofia Strand, stabschef, 08-40 90 77 94
Carina Dahlgren, registrator, 08-40 90 77 84
Johan Köhler, Saco-S, 08-40 90 77 93
Tobias Edman, Saco-S, 08-40 90 77 80

ST-medlemmar representeras hos oss för närvarande centralt av ST-förbundet. Sacos företrädare kan också kontaktas om frågor som rör lokala förhållanden, även av medlemmar ur andra fackförbund.

Vi har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring inför denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sista ansökningsdatum

29 september

Ort

Stockholm

Kontaktpersoner

Sofia Strand, stabschef

Tfn: 08-40 90 77 94

Carina Dahlgren, registrator

Tfn: 08-40 90 77 84