Arkivarie

Skurups kommun ligger naturskönt på den skånska sydkusten mellan hav och ås och utgör en central plats i Öresundsregionen.

Kontaktpersoner

Christian Björkqvist Kanslichef

Tfn: 0411-53 60 19

Med ca 15 000 invånare har Skurup en mångfald av natur, kultur och näringsliv att erbjuda. I södra delen finns två av sydkustens bästa havsbad, småbåtshamnar, fiske, golfbana och ett äkta skånskt odlingslandskap. I den norra delen breder ett böljande kulturlandskap ut sig med inslag av bokskogar samt intressanta sevärdheter och fornminnen. Kombinera arbetsliv, familj och fritid i Skurup i Nils Holgerssons hembygd.

Kanslienheten är en del av den kommunövergripande staben. På kanslienheten jobbar bland annat jurist, upphandlare, kommunsekreterare och administrativ personal. 

Kansliet söker nu en arkivarie.

Arbetsuppgifter

Som arkivarie i vårt kommunarkiv arbetar du med att vårda, lämna ut och hålla handlingar tillgängliga. Du skapar och uppdaterar styrdokument, utför gallring, ordnar och förtecknar arkiv. Du är ett stöd för förvaltningarna i arkivrelaterade frågor och stöttar verksamheterna vid upprättande och revidering av dokumenthanteringsplaner. Vid behov genomför du internutbildningar och du har även ett ansvar för att utöva tillsyn över andra verksamheters arkivbildning. Du kommer också att stötta upp med andra förekommande arbetsuppgifter på kansliet. Arbetet är varierande och självständigt och förutsätter flexibilitet samt förmåga att ta egna initiativ. 

Vi planerar också att införa e-arkiv i kommunen. Du som arkivarie kommer att ha en central roll och ansvar för det arbetet.

Kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning om minst 60 högskolepoäng inom arkivvetenskap eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arkivarbete, gärna i offentlig sektor. Ett plus är också att du har kunskap och erfarenhet av e-arkiv. 

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är serviceinriktad och har förmåga att samarbeta med andra. Du är självgående och kvalitetsmedveten. Du tar eget ansvar för att hålla dina specialistkunskaper uppdaterade. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-05-28

Referensnummer: A783882

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontaktperson

Christian Björkqvist
Kanslichef
0411-53 60 19 

Facklig företrädare

Facklig företrädare näs via kommunens växel
0411-536000

Övrigt

Är du vår nya kollega? Sök tjänsten så snart du kan. Vi kan komma att intervjua löpande under ansökningstiden. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Skurups kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Skurups kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdatum

28 maj

Ort

Skurup

Kontaktpersoner

Christian Björkqvist Kanslichef

Tfn: 0411-53 60 19